Companiile străine care vor să plece din Rusia vor primi în procedură accelerată protecţie împotriva falimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Companiile străine care vor să plece din Rusia vor primi, în procedură accelerată, protecţie împotriva falimentului, sau pot să predea participaţiile lor directorilor locali, până când vor reveni în Rusia, a anunţat vineri vicepremierul Andrei Belousov, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, sancţiunile impuse de Occident Rusiei, în urma invaziei Ucrainei, au determinat foarte multe companii globale să-şi oprească operaţiunile în Rusia iar unele, inclusiv giganţii din energie BP şi Shell, au anunţat că vor părăsi complet ţara.

Planul în procedură accelerată privind falimentul „va sprijini locurile de muncă şi bunăstarea socială a cetăţenilor, astfel încât antreprenorii de bună credinţă pot asigura funcţionarea eficientă a afacerii", a informat Guvernul de la Moscova, transmite Agerpres.

„Companiile străine ar putea de asemenea pur şi simplu să rămână în Rusia.”, a adăugat Belousov. 

Mai multe mari companii ale lumii au anunţat, în ultimele zile, că nu vor mai furniza produse pe piaţa rusă sau că suspendă producţia în această ţară.

Joi, producătorul german de maşini premium Mercedes-Benz a anunţat suspendarea exporturilor de vehicule către Rusia şi oprirea activităţii de producţie în această ţară, în urma invadării Ucrainei şi a sancţiunilor occidentale impuse Moscovei.

Şi Daimler Truck, cel mai mare producător global de camioane, şi-a suspendat activităţile în Rusia, inclusiv cooperarea cu firma auto Kamaz.

Conflictul din Ucraina a determinat şi BMW, una din cele mai populare mărci premium din Rusia, să oprească complet producţia maşinilor sale la fabrica din această ţară, situată în regiunea Kaliningrad, compania anunţând şi întreruperea livrărilor tuturor modelelor către Rusia.

Apple a anunţat miercuri că şi-a suspendat vânzarea tuturor produselor sale în Rusia, după ce a luat deja mai multe măsuri ca răspuns la invazia Ucrainei.

Producătorul de telefoane iPhone, computere Mac şi tablete iPad a explicat într-un mesaj transmis AFP că a oprit exporturile în Rusia săptămâna trecută.

De asemenea, a limitat anumite servicii, precum soluţia de plată Apple Pay şi a eliminat aplicaţiile media de stat ruseşti RT şi Sputnik din magazinul său online AppStore.

Citeşte şi: Marile companii ale lumii nu vor mai furniza produse pe piaţa rusă şi suspendă producţiile din această ţară

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite