CNADNR oferă 8,2 milioane de euro pe kilometru constructorului tronsonului de autostradă între Ogra şi Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termenul pentru finalizarea lucrărilor la tronsonul de autostrada între Ogra şi Târgu Mureş este de cinci ani de la data atribuirii contractului FOTO Adevărul
Termenul pentru finalizarea lucrărilor la tronsonul de autostrada între Ogra şi Târgu Mureş este de cinci ani de la data atribuirii contractului FOTO Adevărul

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNANDR) caută constructor pentru un tronson de autostradă între Ogra şi Târgu Mureş, judeţul Mureş, plus un drum de legătură de 4,7 kilometri, şi estimează valoarea totală a contractului, împărţit în două loturi, la 990,5 milioane de lei (225,6 milioane de euro), inclusiv TVA.

Astfel, costul pe kilometru pentru acest tronson este de 8,2 milioane de euro, echivalentul costului standard pentru zona de munte. Între Ogra ş Târgu Mureş, relieful nu este însă montan.    

Proiectul, parte a autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, cuprinde loturile Târgu Mureş - Ungheni (4,5 kilometri) + drum de legătură (4,7 km) şi Ungheni - Ogra (10,1 km).

Primul lot are o valoare estimată de până la 340,97 milioane lei, iar al doilea este evaluat la 457,8 milioane de lei, sumele, fără TVA, incluzând şi eventuale lucrări suplimentare.

Termenul pentru finalizarea contractului este de cinci ani de la data atribuirii. Lucrările vor fi adjudecate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, iar constructorii pot depune ofertele sau cererile de participare până la 1 septembrie. Proiectul va fi finanţat cu bani europeni (85%) şi fonduri de la buget.

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite