Cîţu, despre împrumuturile făcute de Finanţe: doar dobânzile ne costă 1 miliard de lei pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intenţia Ministerului de Finanţe de a modifica legea pentru a se împrumuta mai mult a stârnit ample reacţii din partea Opoziţiei, senatorul PNL Florin Cîţu afirmând că „Guvernul este disperat dupa bani. Criza a lovit direct în finanţele publice!”.

„Acum câteva ore vă spuneam că guvernul nu se mai poate împrumuta pe pieţele interne. Dacă o face, preţul creşte de la o săptămână la alta.

În acelaşi timp, guvernul pregătea schimbarea legislaţiei în vigoare pentru a mai creşte, implicit, taxele pentru generaţiile viitoare. Vreţi să ştiţi cât ne costă în plus doar dobânzile? Atenţie: Un miliarde de lei anual în plus doar costul dobânzilor

Pentru că cineva trebuie să plătească împrumuturile cu dobânzile astronomice înapoi, PSD+ALDE vor creşte taxele, impozitele, accizele, contribuţiile, dacă mai rămân la guvernare!

Nu au bani pentru pensii şi salarii. Le plătesc din taxele pe care le impun generaţiilor viitoare”, scrie Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Finanţelor propune înlocuirea unui articol din Hotărârea Guvernului nr. 1264/2010. Astfel în scopul acoperirii necesarului brut de finanţare prin emisiuni de titluri pe pieţele internaţionale de capital pentru perioada 2019 – 2020, suma maximă de 27 miliarde euro sau echivalent în orice valută, va fi înlocuită cu 31 miliarde euro sau echivalent în orice valută.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite