China ocupă primele două poziţii în topul celor mai puternice companii, conform clasamentului Forbes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fruntea clasamentului celor mai puternice companii din lume se află două bănci din China, potrivit revistei americane Forbes, detronând astfel grupul petrolier american ExxonMobil.

Compania americană, aflată anul trecut pe prima treaptă a clasamentului, a fost înlocuită de cea mai mare bancă din China, Industrial and Commercial Bank of China (ICBC).

O altă bancă chineză, China Construction Bank, se află pe poziţia a doua a clasamentului, câştigând 11 locuri în comparaţie cu ediţia precedentă, informează France Presse.

ExxonMobil a căzut pe locul al cincilea, fiind depăşit de alte două companii americane, banca JPMorgan Chase (locul al treilea) şi conglomeratul industrial General Electric (locul al patrulea).

Apple, compania americană din domeniul tehnologiei computerelor, se clasează pe poziţia a 15-a, pe aceeaşi treaptă ca gigantul american din domeniul comerţului cu amănuntul la nivel mondial Wal-Mart.

Printre parametrii pe care se bazează clasamentul Forbes se numără şi cifra de afaceri, beneficiile, activele şi capitalizarea bursieră.

Avansul băncilor chineze în clasament este susţinut mai ales de „o creştere cu două cifre, în acelaşi timp, pentru cifra de afaceri şi beneficii”, explică revista americană.

Dintre ţări, Statele Unite continuă să domine lista celor mai puternice companii, 543 din cele 2.000 de companii recenzate avându-şi sediul pe teritoriul american, mai mult cu 19 faţă de clasamentul anterior. Japonia a pierdut şapte membri, însă rămâne pe locul al doilea cu 251 de firme. Ca şi anul trecut, China se situează pe locul al treilea, cu 136 de companii. 
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite