Centura Capitalei: O asociere româno-italiană, câştigătoare pentru a lărgirea la 4 benzi a sectorului A1 - DN5. „Vor fi realizate intersecţii pe trei niveluri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a anunţat, marţi, câştigătorul pentru execuţia lărgirii la patru benzi a Centurii Rutiere a  Municipiului Bucureşti, pentru Lotul II, între A1 (km 55+520) si DN5 (km 40+000).

„Astăzi a fost desemnat câştigătorul pentru execuţie „Lărgire la patru benzi a Centurii Rutiere a  Municipiului Bucureşti, pentru Lotul II, între A1 (km 55+520) si DN5 (km 40+000)” – Chiajna, Ciorogârla, Domneşti, Clinceni, Bragadiru, Măgurele şi Jilava. Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea RIZZANI DE ECCHER S.p.a. (lider) – S.C. MAVGO HOLDING S.R.L. (asociat).”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în premieră vor fi realizate intersecţii pe trei niveluri: subteran, teran şi suprateran.

Amenajare intersecţii: 

- Intersecţie Centura Bucureşti – DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5) 

- Pasaj subteran pe CB km 44+725 – DC18 (Măgurele) 

- Intersecţie Centura Bucureşti – DC20 (Vârteju) şi Cazarma Măgurele km 46+040

- Intersecţie Centura Bucureşti – DN6 (Alexandria) 

„Pe acest traseu se află şi pasajul Domneşti, dar este o lucrare separată de acest proiect.”, a precizat secretarul de stat, reamintind că la data de 22 decembrie 2021 a fost semnat contractul pe Lotul I, A1 – DN5.

„CNAIR a semnat atunci contractul cu Asocierea IBB-HIB ROMANIA - IBB-HAUS-UND INDUSTRIEBAU GMBH –AUTOTEHNOROM – VENTOR GRUP CONSULTING pentru execuţie „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A1 (km 55+520) şi DN 5 (km 40+000) - Lot I între A1 (km 55+520) şi km 54+700, inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765”.”, a subliniat Ionel Scrioşteanu.

„Aşa cum am anunţat vom amenaja prima parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane, pe actuala Centură a Bucureştiului. Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecţia giratorie proiectată pe Centura Bucureştiului, prin drum de legătură, pentru a putea fi accesată din toate direcţiile.”, a mai continuat sursa citată.

De asemenea, oficialul din Transporturi a reafirmat că toată Centura Capitalei va avea patru benzi de circulaţie până în 2025.

Şi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat, marţi, că o asociere româno-italiană a fost desemnată câştigătoarea contractului pentru lărgirea la 4 benzi a sectorului Centurii Rutiere Bucureşti Sud cuprinsă între A1 şi DN5.

„Un proiect important pentru Bucureşti intră în linie dreptă! O asociere româno-italiană a fost desemnată câştigătoarea contractului pentru lărgirea la 4 benzi a sectorului Centurii Rutiere Bucureşti Sud cuprinsă între A1 şi DN5. După semnarea contractului constructorii au la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţia lucrărilor pe cei 15 km ai actualei Centuri a Capitalei.

În cadrul contractului vor fi construite inclusiv un pasaj suprateran şi două pasaje subterane. Proiectul în valoare de 504,11 milioane de lei, fără TVA este finanţat din fonduri europene nerambursabile.”, a trasnis ministrul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite