Cele mai bune credite imobiliare în 2016. La ce costuri ascunse trebuie să fie atenţi românii care vor să ia un împrumut pentru locuinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii care vor sa contracteze un credit imobiliar trebuie să aibă în vedere, pe lângă dobândă, şi comisioanele percepute de bancă FOTO Adevărul
Românii care vor sa contracteze un credit imobiliar trebuie să aibă în vedere, pe lângă dobândă, şi comisioanele percepute de bancă FOTO Adevărul

Dobânzile la creditele imobiliare în monedă naţională şi-au continuat în ultimele luni trendul descendent, astfel că românii care vor să-şi achiziţioneze o locuinţă se pot împrumuta acum mai ieftin. Totuşi, există o serie de comisioane la care solicitanţii trebuie să fie atenţi atunci când contractează un împrumut. „Adevărul“ vă prezintă care sunt cele mai bune credite imobiliare.

Pentru a realiza o listă a celor mai bune credite imobiliare în lei, am folosit calculatorul portalului financiar Conso.ro pentru un împrumut imobiliar în valoare de 270.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro), contractat pe o perioadă de 30 de ani. Nu am luat în calcul ofertele destinate pentru cei care-şi încasează veniturile la banca de la care contractează împrumutul, însă trebuie menţionat că aceştia beneficiază de costuri mai reduse. 

Cele mai bune credite imobiliare în lei. ING Bank

ING Bank oferă creditul imobiliar „Avantaj Plus cu asigurare de viaţă“ – cu o dobândă anuală efectivă (DAE) de 4,02% pe an, dobânda fiind variabilă, egală cu indicatorul financiar ROBOR la trei luni plus 2,4 puncte procentuale. Solicitantul are nevoie de un avans minim de 15% din valoarea de piaţă a imobilului ce urmează să fie achiziţionat. Astfel, la un credit de 270.000 de lei, rata lunară ar urma să fie de 1.176,5 lei, iar suma totală de rambursat – de 456.630 de lei, potrivit calculelor Conso.ro. În acest caz, banca va percepe la acordarea împrumutului un comision de 2.915 lei. Costul cu asigurările este estimat pentru primul an la 1.390 de lei. 

Cele mai bune credite imobiliare în lei. Veneto Banca

Veneto Banca oferă creditul imobiliar cu o dobândă anuală efectivă (DAE) de 4,04% pe an, dobânda fiind variabilă, egală cu indicatorul financiar ROBOR la trei luni plus 2,5 puncte procentuale. Solicitantul are nevoie de un avans minim de 20% din valoarea de piaţă a imobilului ce urmează să fie achiziţionat. Astfel, la un credit de 270.000 de lei, rata lunară ar urma să fie de 1.189,9 lei, iar suma totală de rambursat – de 458.273 de lei, potrivit calculelor Conso.ro. Banca va percepe la acordarea împrumutului un comision de 900 de lei. Costul cu asigurările este estimat pentru primul an la 1.140 de lei. În plus, se va plăti comision annual de aproximativ 270 de lei. Se acordă perioadă de graţie la plata ratei de maximum nouă luni, în cazul renovării locuinţei. 

Cele mai bune credite imobiliare în lei. Intesa Sanpaolo Bank 

La Intesa Sanpaolo Bank, creditul pentru investiţii imobiliare are o dobândă anuală efectivă (DAE) de 4,05% pe an, dobânda fiind variabilă, egală cu ROBOR la trei luni, plus 2,85 puncte procentuale. În acest caz, solicitantul are nevoie de un avans minim de 40% din valoarea de piaţă a imobilului ce urmează să fie achiziţionat. Astfel, la un credit de 270.000 de lei, rata lunară ar urma să fie de 1.243 de lei, iar suma totală de rambursat – de 462.060 de lei, potrivit calculatorului Conso.ro. Banca va percepe la acordarea împrumutului un comision de 895 de lei. Costul cu asigurările este estimat pentru primul an la 459 de lei. 

Cele mai bune credite imobiliare în lei. CEC Bank

CEC Bank oferă creditul ipotecar pentru investiţii imobiliare (împreună cu un card de credit) - cu DAE de 4,06% pe an, dobânda variabilă fiind egală cu ROBOR la şase luni plus o marjă de 1,9 puncte procentuale. Solicitantul are nevoie de un avans minim de 15% din valoarea de piaţă a imobilului ce urmează să fie achiziţionat. Astfel, la un credit de 270.000 de lei, rata lunară (prima rată estimată) ar urma să fie de 1.281 de lei, iar suma totală de rambursat – de 459.348 de lei, potrivit calculelor Conso.ro. Banca va percepe la acordarea împrumutului un comision de 500 de lei. Costul cu asigurările este estimat pentru primul an la 459 de lei.

Cele mai bune credite imobiliare în lei. BCR 

BCR oferă creditul imobiliar „Casa mea“ cu DAE de 4,68% pe an. Dobânda este fixă în primii cinci ani, apoi este variabilă - egală cu ROBOR la şase luni plus o marjă de 3 puncte procentuale. Solicitantul are nevoie de un avans minim de 25% din valoarea de piaţă a imobilului ce urmează să fie achiziţionat. Astfel, la un credit de 270.000 de lei, rata lunară (prima rată estimată) ar urma să fie de 1.441 de lei, iar suma totală de rambursat – de 492.420 de lei, potrivit calculelor Conso.ro. Banca nu percepe comision la acordarea împrumutului. Costul cu asigurările este estimat pentru primul an la 275 de lei. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite