Ce firme sunt interesate de activele nevândute ale Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru firme, dintre care două din Pakistan, au depus oferte indicative privind activele combinatului petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea care au rămas nevândute în urma primului proces de vânzare, anunţă compania într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În urma primului proces de vânzare, au rămas nevândute următoarele pachete de active: pachetul 8 – Divizia Petrochimică Bradu,  pachetul 9 – Instalaţia Anhidridă Ftalică, parţial pachetul 7, Instalaţia PVC II. Astfel, mai multe companii au depus oferte indicative până la termenul limită din 31 iulie.

Aiotec din Germania a depus o ofertă pentru pachetele 7 şi 8, Nimir Chemicals Pakistan Ltd din Pakistan pentru pachetul 9, Vynova Holding din Luxemburg pentru pachetele 7, 8 şi 9, iar Mata Chemicals din Pakistan pentru pachetul 9.

În prezent, părţile interesate desfăşoară proceduri de due diligence, urmând ca ofertele finale să fie transmise până în data de 31 octombrie 2018.

Combinatul petrochimic a postat în luna iunie pe site-ul său anunţul de vânzare la licitaţie a celor trei pachete de active, fără a cere o anumită sumă.

Tot în luna iunie, Dynamic Selling Group a finalizat procesul de preluare a activelor Ramplast, de la Oltchim, printr-o tranzacţie de peste 3 milioane euro, inclusiv TVA. Totodată, compania a anunţat că va investi alte 3 milioane de euro, în următorii doi ani, în modernizarea fabricii.

Consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL anunţaseră în decembrie că Adunarea Generală a creditorilor Oltchim a aprobat contractul de vânzare de active (pachetele 1-5 şi parţial 7) încheiat între Oltchim în calitate de vânzător, Chimcomplex Borzeşti în calitate de cumpărător şi Serviciile Comerciale Române în calitate de Garant. S-a stabilit atunci că societatea Chimcomplex Borzeşti trebuie să plătească 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA.pentru active.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite