Cât costă transportul cu taxi de la aeroport în centrul capitalelor lumii. Pe ce loc se află România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
taxi

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat preţurile pentru călătoriile cu taxiul de la aeroport către centrul oraşului pentru 140 de capitale din întreaga lume.

Bucureşti se află pe locul 38 în topul celor mai ieftine curse cu taxiul dintre toate oraşele analizate, iar costul (aprox. 10 EUR) este similar cu cel din alte 9 capitale, printre care Doha, Varşovia sau Tbilisi.

De obicei, cele mai mai preţuri din timpul unei călătorii se întâlnesc la achiziţionarea zborurilor sau a cazării. Totuşi, există multe cazuri în care costul biletului de avion este mai mic decât cel pentru transferul de la aeroportul pe care aterizăm până în centrul oraşului. Experţii momondo au alcătuit un clasament al celor mai scumpe/ieftine călătorii cu taxiul de la aeroport pentru a îi ajuta pe turiştii români să îşi planifice mai exact bugetul pentru vacanţe. Au fost incluse şi distanţele de parcurs, pentru o imagine mai clară a duratei călătoriei şi a rezervărilor adiacente.

Top 10 cele mai mari tarife fixe echivalate în Euro pentru călătoriile cu taxiul:    

Oraş / Aeroport Distanţa până în centrul oraşului Tarif fix Tokyo / Narita 71.5 km 200 EUR Oslo 50 km 100 EUR Reykjavik 49 km 100 EUR Washington / Dulles 43 km 90 EUR Monaco / Nice Côte d’Azur 30 km 90 EUR Londra / Heathrow 27 km 90 EUR Stockholm / Arlanda 40 km 60 EUR Berna 12 km 60 EUR Paris / Charles de Gaulle 30 km 55 EUR Seoul / Incheon 60 km 50 EUR

Cele mai ieftine transferuri de la aeroport

Conform aşteptărilor, oraşele din vestul Europei lipsesc din acest clasament, preţurile cele mai mici regăsindu-se în Tashkent, capitala Uzbekistanului (2 EUR) şi Tunis  (3 EUR). Chişinău, capitala vecină, ocupă ultimul loc în clasamentul celor mai ieftine 10 transferuri din lume, fiind singurul oraş european din acest top dominat de locaţii din Africa.

Aeroport Distanţa până în centrul oraşului Tarif fix Tashkent 7 km 2 EUR Tunis 8 km 3 EUR Dushanbe 8 km 3 EUR Kathmandu / Tribhuvan 7 km 4 EUR Bissau 9 km 4 EUR Banjul 24 km 4 EUR Brazzaville 3 km 5 EUR Tegucigalpa 6 km 5 EUR Victoria 10 km 5 EUR Chişinău 13 km 5 EUR

Irina Ryabovol, PR manager pentru Europa de Est în cadrul momondo, comentează: „Desigur, distanţa nu este întotdeauna factorul cheie în stabilirea preţurilor serviciilor de taximetrie. Pentru aproximativ aceeaşi distanţă în cazul oraşelor Bucureşti şi Amsterdam, călătorii vor plăti tarife cu o diferenţă mai mare chiar de 4 ori în cel de-al doilea oraş, sau doar jumătate din preţul de acasă atunci când zboară către Antananarivo. În ceea ce priveşte costul serviciilor raportat la un kilometru, cele mai scumpe aeroporturi din Europa sunt cele din Berna, Luxemburg şi Copenhaga. Pentru a economisi, călătorii pot alege să comande o maşină online sau să se îndrepte către modalităţi de transport în comun, precum trenuri sau autobuze. Dacă oferta de transport public nu este satisfăcătoare, turiştii pot oricând să se grupeze cu alţi călători pentru a împărţi o cursă taxi către centrul oraşului.”

În ceea ce priveşte transferul de la aeroporturile din România, cel mai mare tarif va fi plătit de călătorii care aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa: aprox. 17 EUR. Iaşi, Timişoara şi Sibiu sunt destinaţiile către care se ajunge cel mai ieftin de la aeroport: aprox. 4 EUR.

Aeroport Distanţa până în centrul oraşului Tarif fix Bucureşti 16.5 km 10 EUR Cluj Napoca 9 km 4.5 EUR Timişoara 10 km 4 EUR Iaşi 8 km 4 EUR Constanţa 26 km 17 EUR Craiova 7 km 5 EUR Sibiu 3 km 4 EUR

Cele mai scumpe transferuri de la aeroport

Media preţului pentru călătoriile de la cele mai aglomerate aeroporturi din 140 de capitale către punctele centrale ale oraşelor respective este de 25 EUR, iar distanţa medie de parcurs este aproximativ 21 km, ambele valori fiind mai mari decât cele corespunzătoare capitalei României: 10 EUR pentru o călătorie de aprox. 16.5 km.

Cea mai scumpă călătorie din lume este cea din aeroportul Narita care se află la 71.5 de km de centrul oraşului Tokyo şi costă echivalentul a 200 EUR. În Europa, preţul cel mai mare pentru o călătorie cu taxiul până în centrul oraşului îl vor plăti turiştii care zboară către Oslo sau Reykjavik: 100 EUR pentru o cursă de aproximativ 50 km. Doar cu 10 EUR mai puţin vor plăti cei care zboară către Londra sau Monaco.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite