Exclusiv Casa Verde Fotovoltaice: Atenție la țepele de pe Internet. Nu dați infractorilor documente și date sensibile
0Programul Casa Verde Fotovoltaice s-a dovedit a fi un succes în prima etapă de înscriere, când s-au înregistrat peste 9.000 de beneficiari în mai puțin de două minute.
Cea mai mare problemă pe care oamenii o întâmpină este competiția foarte mare și, este clar că oricât de mare ar fi bugetul, nevoia și dorința oamenilor de a scăpa de grija facturilor la energie este una foarte mare. Iar interesul pentru instalarea de panouri solare este unul crescut.
Platforma de înscriere a funcționat foarte bine. Spre deosebire de anii trecuți, s-a introdus un cod Captcha suplimentar, care complică un pic lucrurile. Fondurile s-au epuizat în mai puțin de 2 minute.
Făcând o comparație, timpul de epuizare a fondurilor va mai scădea în alte regiuni, mulți oameni înscriindu-se într-un timp cât mai scurt. Timpul de epuizare va fi de 1 minut-1 minut și jumătate pentru următoarele regiuni, românii înțelegând cum funcționează platforma de înscriere.
„Nevoia și dorința cu care românii vor să prindă finațare Casa Verde este atât de mare încât oferă spațiu pentru țepe și practici neortodoxe. Sunt persoane care se oferă să înscrie doritorii în schimbul a câteva mii de lei. Pe grupuri de Facebook se vehiculează astfel de propuneri, sume și promisiuni de obținere a finanțării Casa Verde. Unii români intră în astfel de capcane în încercarea disperată de a obține finanțare pentru a-și asigura independența energetică. Noi am pus la dispoziția românilor atât video-uri informative despre înscrierea în programul Casa Verde, cât și o platformă gratuită pe care se pot antrena, ajutându-i să exerseze pentru a se înscrie foarte repede, chiar în 40 de secunde sau, în general, sub 1 minut și să nu fie nevoiți să cadă în capcana plăților de mii de lei, dar să își asigure un loc în programul Casa Verde”, a declarat Albert Soare, fondator Kilowat - instalator autorizat Casa Verde pentru „Adevărul”.
Nu dați documentele celor care se oferă să vă înscrie în program. Vă mai și taxează
Specialistul a făcut o serie de recomandări celor care se vor înscrie începând de luni în programul Casa Verde Fotovoltaice. „Le recomandăm românilor să nu ofere documente și date sensibile, precum cele personale, necunoscuților de pe Facebook care promit, în schimbul unei taxe, înscrierea rapidă și garantarea fondurilor pentru instalarea sistemelor fotovoltaice prin programul Casa Verde. Este important ca beneficiarii să evite astfel de practici riscante și să apeleze doar la instalatori și consultanți autorizați, pentru a nu fi expuși unor eventuale fraude sau utilizării neadecvate a datelor personale”, a completat Soare.
„Procesul de înscriere trebuie să fie unul transparent și sigur, respectând toate prevederile legale și de securitate a datelor. Și avem un îndemn foarte important pentru români: dacă doriți să prindeți un loc, să vă maximizati șansele, antrenați-vă! Este cel mai bun și simplu lucru pe care îl puteți face”, a declarat Albert Soare pentru „Adevărul”.
Sumele cerute pe site-urile de socializare pentru înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice cu ajutorul „unor roboței” sunt cuprinse între 300 de lei și 300 de euro, sumă care „e onorabilă, abia reprezintă 5% din finanțare”.
Înscrierile continuă luni, cu Regiunea Centru
Amintim că vineri, 27 septembrie, în sesiunea destinată judeţelor Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş au fost înscrise 9.143 de dosare în mai puțin de două minute.
Calendarul pentru înscrierea beneficiarilor în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice:
27 septembrie: Regiunea Nord-Vest;
30 septembrie: Regiunea Centru;
1 octombrie: Regiunea Nord-Est;
2 octombrie: Regiunea Sud-Est;
3 octombrie: Regiunea Sud;
4 octombrie: Regiunea București-Ilfov;
7 octombrie: Regiunea Sud-Vest Oltenia;
8 octombrie: Regiunea Vest;
9 octombrie: Unități de cult.
Documentele necesare înscrierii persoanelor fizice sunt: actul de identitate, certificatele fiscale din care reiese că persoana nu are datorii la bugetul consolidat și la bugetele locale, precum și extrasul de carte funciară.
Finanțarea de 30.000 de lei include și bateriile de stocare.