Care va fi primul lot de autostradă deschis în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punctul de trecere a frontiere de pe lotul Borş Biharia FOTO Asociaţia Pro Infrastructura
Punctul de trecere a frontiere de pe lotul Borş Biharia FOTO Asociaţia Pro Infrastructura

Un lot scurt de autostradă de la graniţa cu Ungaria va fi prima autostradă inaugurată în anul 2020. Recepţia urmează să fie făcută săptămâna viitoare.

În 15.07.2020 am vizitat mini-lotul de 5,35 km din AutostradaA3 de la graniţa cu Ungaria (Borş-Biharia). Avansul fizic a ajuns la 99%, iar săptămâna viitoare se pare că va fi făcută recepţia lucrărilor”, arată, într-o postare, Asociaţia Pro Infrastructura.

Iniţial, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunţa că sectorul va fi dat în trafic în luna iunie.

Potrivit API, constructorul Trameco execută ultimele retuşuri la nodul rutier Biharia, la spaţiile de servicii, punctul de sprijin şi unele şanţuri şi taluzuri.

Totodată, şi vecinii maghiari sunt într-un stadiu similar pe tronsonul M4 Borş-Berettyóújfalu (conexiune cu M35 spre Debrecen), însă deschiderea circulaţiei va fi undeva în august, timp necesar pentru soluţionarea paşilor administrativi care ţin de trecerea frontierei.

Pe sectorul următor, Biharia-Chiribiş (28,5 km), acelaşi antreprenor general (contractat recent) face expertiza lucrărilor făcute de Bechtel acum 15 ani.

„Sperăm să fie gata proiectul tehnic şi să se emită autorizaţia de construire până la finalul anului, astfel încât în primăvara lui 2021 să vedem constructorul în forţă în teren. Mai departe, până la Suplacu de Barcău, încă aşteptăm lansarea unei noi licitaţii după ce în ianuarie 2020 am avut a treia anulare/reziliere din istoria teribil de zbuciumată a celor 26,3 de km de autostradă realizaţi de Bechtel în proporţie de aproximativ 50% încă din 2012!”, afirmă Pro Infrastructura.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite