Cantitatea de zahar din sucuri - obligatoriu pe eticheta
0Producatorii de sucuri de fructe vor fi obligati, incepand cu luna septembrie a anului viitor, sa inscriptioneze pe eticheta continutul de zahar in grame la litru, precum si adaosul de pulpa de fruct,
Producatorii de sucuri de fructe vor fi obligati, incepand cu luna septembrie a anului viitor, sa inscriptioneze pe eticheta continutul de zahar in grame la litru, precum si adaosul de pulpa de fruct, potrivit unui ordin al Ministerului Agriculturii. Eticheta produselor care contin zahar va cuprinde formularile "indulcit" sau "cu adaos de zaharuri", precum si "obtinut din sucuri concentrate" sau "partial concentrate", acestea din urma fiind marcate cu caractere vizibile, langa denumirea sub care se vinde produsul, pentru a putea fi mai usor identificate. Astfel, cantitatea de zahar continuta intr-un litru de suc nu va putea sa depaseasca 150 grame, indiferent daca zaharul este folosit ca indulcitor sau pentru reglarea aciditatii. Concentratia maxima de zahar permisa pentru corectarea gustului acid este de 15 grame la litru.