Uber a înregistrat o pierdere-record de 5,2 miliarde de dolari

Uber a înregistrat o pierdere-record de 5,2 miliarde de dolari

FOTO 123RF

Compania Uber Technologies a înregistrat o pierdere-record de 5,2 miliarde de dolari, iar veniturile au fost sub aşteptări în trimestrul al doilea, ca urmare a încetinirii afacerii principale, de ride-hailing.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania a anunţat că războiul preţurilor din Statele Unite se atenuează şi că un indicator important al profitabilităţii a depăşit ţinta stabilită, dar încetinirea creşterii veniturilor a ridicat semne de întrebare legate de capacitatea Uber de a se extinde şi de a depăşi concurenţa.

”Pierderile cresc,  iar concurenţa este intensă. Ceea ce afectează încrederea investitorilor şi afectează puternic acţiunile, după acest raport, este absenţa unei direcţii clare pentru creşterea veniturilor şi reducerea costurilor”, a declarat Haris Anwar, analist al platformei pentru pieţe financiare Investing.com.

Raportul i-a luat prin surprindere pe investitori, parţial pentru că Lyft, concurenta mai mică a Uber, şi-a îmbunătăţit, miercuri, aşteptările referitoare la venituri, pe fondul unei încetiniri a războiului preţurilor.

Creşterea veniturilor Uber a încetinit la 14%, acestea atingând 3,2 miliarde de dolari, sub aşteptările analiştilor, de 3,36 de miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv, firmă de analiză a datelor.

Afacerile principale ale Uber, de ride-hailing, au crescut cu numai 2%, la 2,3 miliarde de dolari. Veniturile afacerilor de livrare a mâncării au crescut în schimb cu 72%, la 595 de milioane de dolari.

Directorul general, Dara Khosrowshahi, a afirmat că mediul concurenţial începe să devină mai raţional şi că situaţia s-a îmbunătăţit comparativ cu primul trimestru.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: