SpaceX l-ar putea face pe Elon Musk primul trilionar din lume

SpaceX l-ar putea face pe Elon Musk primul trilionar din lume

Foto: Arhivă Adevărul

Proprietarul Tesla, Elon Musk, aflat deja pe primul loc în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii, ar putea deveni şi primul om cu o avere de peste 1.000 de miliarde de dolari, datorită companiei sale de explorare spaţială SpaceX, transmite The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform sursei citate, averea lui Musk este estimată, în prezent, la 241 miliarde de dolari.
 
În acest context, analiştii de la Morgan Stanley prognozează că Musk, care şi-a câştigat cea mai mare parte a averii de la compania de maşini electrice Tesla, ar putea câştiga mult mai mulţi bani din afacerea sa de explorare spaţială SpaceX.
 
Compania fondată în 2002 a „eliminat toate preconcepţiile cu privire la dezvoltarea rachetelor şi lansatoarelor”, spune un analist Morgan Stanley. Acesta precizează: „SpaceX ar putea deveni cea mai valoroasă companie din lume. În orice industrie”.
 
Analistul explică faptul că rachetele Starship reutilizabile, dezvoltate de SpaceX, care pot transporta oameni şi mărfuri pe Lună sau pe Marte, au potenţialul de a revoluţiona aşteptările investitorilor din industria spaţială. 
 
„Aşa cum spunea un client, a vorbi despre Starship este ca şi cum ai vorbi despre Internet, înainte de Google”, menţioneazăsursa citată.
 
Astfel, compania de explorare spaţială s-ar putea apropia în viitorul apropiat de valoarea de 170 miliarde de dolari, spune The Guardian. O valoare care ar putea creşte în anii următori, pe măsură ce compania dezvoltă o potenţială linie de produse, cum ar fi infrastructura spaţială, observarea Pământului sau explorarea spaţiului.
 
La începutul lunii, SpaceX a fost evaluată la 100 de miliarde de dolari, devenind a doua cea mai mare companie privată din lume, după ByteDance. Elon Musk l-a întrecut deja pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările