Mineritul de Bitcoin din Malaezia, spulberat cu un compactor VIDEO

Mineritul de Bitcoin din Malaezia, spulberat cu un compactor VIDEO

FOTO Captură video

Autorităţile din Malaezia au confiscat 1.069 de platforme miniere bitcoin şi le-au zdrobit ca parte a unei operaţiuni comune între forţele de ordine din oraşul Miri şi utilitatea electrică Sarawak Energy, scrie Business Insider.

Minerii de criptomonede ar fi furat curent electric în valoare de 2 milioane de dolari de la furnizorul local, ulterior luând foc trei case din cauza conexiunilor ilegale la electricitate, scrie Business Insider.
 
Pentru a zdrobi platformele, poliţia a folosit un compactor. Momentul a fost publicat de presa locală săptămâna trecută şi de atunci, imaginile au devenit virale pe reţelele de socializare.
 
Aparatura distrusă valora 1,26 milioane de dolari.
 
Comisarul adjunct de poliţie, Hakemal Hawari, a declarat pentru CNBC că raidul a avut loc după ce minerii ar fi sustras energie electrică în valoare de 2 milioane de dolari de pe liniile electrice Sarawak Energy.
 
Şase persoane au fost arestate sub suspiciunea că au sustras energie electrică de la Sarawak Energy, a declarat şeful poliţiei, adăugând că aceştia au fost amendaţi cu aproape 2.000 de dolari şi au fost condamnaţi la închisoare.
 
Furturile de electricitate ale operatorilor ilegali de exploatare a bitcoinului sunt obişnuite în întreaga lume. Poliţia din Ucraina a confiscat recent aproximativ 9.000 de console de jocuri şi computere într-o mină criptografică ilegală despre care poliţia a spus că fură până la 259.300 de dolari electricitate în fiecare lună.
 
Poliţia a declarat că minerii au furat electricitate în valoare de 21,3 milioane de dolari în ţară în ultimul an.
 
Poliţia a ales să zdrobească uneltele miniere, mai degrabă decât să le vândă, în conformitate cu o hotărâre judecătorească. Alte ţări, cum ar fi China, au luat o cale diferită, licitând platformele confiscate.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările