Justiţia i-a dat dreptate unei angajate înlocuite cu un robot

Justiţia i-a dat dreptate unei angajate înlocuite cu un robot

O angajată care a fost concediată după ce locul ei de muncă a fost preluat de un robot şi-a făcut dreptate în instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un tribunal spaniol din Las Palmas de Gran Canaria a declarat „abuzivă rezilierea contractului unei lucrătoare de la o multinaţională din turism, demisă după ce a lucrat timp de 13 ani ca funcţionar, pentru a fi înlocuită cu un program informatic sau un «bot» de gestiune”, conform comunicatului instituţiei judiciare.

Judecătorul i-a dat dreptate angajatei, afirmând că „automatizarea prin boţi sau roboţi, având drept singură scuză faptul că reduce costurile, restrânge dreptul la muncă în favoarea libertăţii companiei”.

Hotelul la care femeia a fost angajată va trebui să  „reîncadreze în termen de cinci zile de la judecată” sau să îi majoreze acesteia compensaţia de şomaj la peste 28.00 de euro, a decis judecătorul.

Hotărârea, care poate fi atacată cu recurs, se referă la o ramură a companiei Lopesa, cu sediul în Gran Canaria şi care numără „peste 4000 .de angajaţi”, potrivit site-ului său web.

Această multinaţională este prezentă în sectoarele turism, construcţii, imobiliare, agrement şi servicii.

Contabila în cauză a fost înlocuită cu un instrument de gestiune sau RPA (automatizarea procedurilor) care, potrivit hotărârii judecătoreşti, „îndeplineşte sarcini între orele 17:15 şi 6:00” în zilele lucrătoare şi „lucrează 24 de ore în timpul sărbătorilor”.

Angajata a primit o scrisoare de concediere, în martie, în care erau invocate „motive tehnice”.

Judecătorul „a respins ideea că acest caz corespunde motivelor tehnice, organizatorice şi de producţie invocate de companie pentru a justifica concedierea obiectivă”, se arată în declaraţie.

Magistratul a subliniat că reforma legii muncii adoptată în Spania în 2012, când conservatorii erau la putere, „nu exonerează angajatorul de obligaţia de a demonstra că, în mod real şi efectiv, trece prin dificultăţi”, astfel încât aceasta este nevoit să încheie un contract de muncă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: