Gigantul criptomonedelor Grayscale: Metaversul ar putea avea o piaţă anuală de un trilion de dolari

Gigantul criptomonedelor Grayscale: Metaversul ar putea avea o piaţă anuală de un trilion de dolari

Gigantul de investiţii şi management al monedelor digitale Grayscale  susţine că metaversul are potenţialul unei pieţe anuale de un trilion de dolari din vânzarea de spaţii şi tehnologii digitale printre altele, relatează Business Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui raport publicat miercuri de gigantul de criptomonde Grayscale, lumile virtuale 3D ale metaversului pot aduce profituri anuale de 1.000 de miliarde de dolari anual din publicitate, evenimente digitale, comerţ online şi hardware.
 
Raportul fondului de investiţii în criptomonede vine în contextul în care vânzările de pământ virtual ale metaversurilor în domeniul monedelor digitale Decentraland şi Axie Infinity au depăşit  recent două milioane de dolari.
 
„Oportunităţile de piaţă ale materializării Metaversului ar putea fi de peste 1 trilion de dolari profit anual”, se arată în raportul care nu cuprinde un orizont temporal pentru noul concept propus de fondatorul Facebook care plănuieşte să investească 10 miliarde de dolari pentru a pune în mişcare noul spaţiu de interacţiune socială.
 
Cele mai cunoscute metaversuri individuale în acest moment sunt în industria jocurilor - companiile Fortnite şi Roblox au cunoscut o creştere în popularitate în ultimii ani. Grayscale a estimat că profiturile din domenul jocurilor virtuale ar putea creşte la 400 de miliarde de dolari în 2025, de la aproximativ 180 de miliarde de dolari în 2020.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările