Ethereum a depăşit pragul de 4.000 de dolari. La ce valoare ar putea ajunge rivalul Bitcoin până la finalul anului

Ethereum a depăşit pragul de 4.000 de dolari. La ce valoare ar putea ajunge rivalul Bitcoin până la finalul anului

FOTO Shutterstock

Ether, a doua cea mai importantă criptomonedă din lume, a crescut cu aproape 7% în ultimele 24 de ore şi a ajuns luni la valoarea record de 4.141,99 dolari, scrie CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ascensiunea acestei monede digitale este pe cât de fulminantă pe atât de agresivă, iar specialiştii în tranzacţionări se tem că în piaţa criptomonedelor va veni o corecţie serioasă.
 
Pe de altă parte, pe termen scurt, evoluţia fulminantă a Ethereum nu pare să se oprească prea curând.
 
Criptomoneda a trecut de pragul de 4.000 de dolari, iar pe unele platforme de tranzacţionare precum Houbi sau Coinbase se vinde la peste 4.000 de dolari. În mod notabil, noul prag a fost depăşit la numai o săptămână după ce a trecut de 3.000 de dolari.
 
Potrivit specialiştilor, a doua cea mai bine cotată criptomonedă din piaţă ar putea ajunge, până la finele anului, la o valoare de 10.000 de dolari.
 
Potrivit Economedia, criptomoneda asociată platformei Ethereum, are acum o valoare totală de piaţă de 476,3 miliarde dolari şi se apropie de capitalizarea bursieră a JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană
.
Întreaga piaţă a criptomonedelor este evaluată în prezent la 2.500 miliarde dolari, potrivit CoinMarketCap.
 
Chiar dacă unii investitori majori s-au orientat recent spre piaţa monedelor virtuale, unele voci avertizează că totul s-ar putea dovedi o mare bulă. Michael Hartnett, de la Bank of America Securities, afirmă chiar că avansul bitcoin arată ca „mama tuturor bulelor” în timp ce Stephen Isaacs de la Alvine Capital spune că „nu există niciun fundament pentru aceste produse, punct”.
 
Fondată în 2013 de Vitalik Buterin, reţeaua Ethereum permite construirea de aplicaţii. Recent, programatorul ruso-canadian în vârstă de 27 de ani, a devenit miliardar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările