Dubai a făcut primele teste pentru taxiuri zburătoare

Dubai a făcut primele teste pentru taxiuri zburătoare

Dubai a efectuat luni primele teste de zbor pentru noile sale taxiuri, dezvoltate de firma germană Volocopter. Aparatul se aseamănă cu o cabină de elicopter cu două locuri, propulsată de 18 elice, care funcţionează autonom, cu o durată maximă de zbor de 30 de minute, scrie msn.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dispozitivul se poate ridica aproximativ 200 de metri şi este dotat cu o serie de accesorii pentru situaţiile în care ar apărea probleme, precum baterii de rezervă şi, în cel mai rău caz, câteva paraşute.

"Implementarea vă va face să folosiţi smartphone-ul, să aveţi o aplicaţie şi să comandaţi un Volocopter la următorul voloport din apropierea dvs. Volocopterul va veni şi vă va duce în mod autonom la destinaţie", a declarat, citat de msn.com, directorul executiv al Volocopter, Florian Reuter.
"Este deja capabil să zboare pe baza traseelor GPS de astăzi şi vom implementa capacitatea de a putea ocoli obstacolele neprevăzute din cale", a adăugat el, spunând că dezvoltatorii au avut drept scop iniţierea taxiurilor în termen de cinci ani.

Testele au fost făcute în prezenţa prinţului Dubaiului, Sheikh Hamdan bin Mohammed. "Încurajarea inovării şi adoptarea celor mai noi tehnologii contribuie nu numai la dezvoltarea ţării, ci şi la construirea de noi punţi către viitor", a declarat şeicul Hamdan dintr-un taxi zburător.
 
Competiţie strânsă între Volocopter, Airbus, Uber şi Kitty Hawk 
 
Volocopter se află într-o cursă strânsă cu firme europene şi americane bine finanţate, fiecare având propria viziune inspirată de science fiction pentru crearea unei noi forme de transport urban pe distanţe scurte o combinaţie între o maşină electrică fără şofer şi un aparat de zbor care poate decola şi ateriza vertical.

Acestea includ gigantul aerospaţial Airbus, care doreşte să realizeze până în 2020 un taxi zburător cu pilot automat; Kitty Hawk, o companie susţinută de co-fondatorul Google, Larry Page; şi Uber, care lucrează cu parteneri pe propria strategie de taxi zburător.
 
 
citeste totul despre: