Declinul Bitcoin continuă. Criptomoneda încheie cea mai slabă lună din ultimii zece ani

Declinul Bitcoin continuă. Criptomoneda încheie cea mai slabă lună din ultimii zece ani

Foto: Arhivă Adevărul

Preţurile Bitcoin au scăzut vineri cu 8%, marcând o reducere cu 36% în luna mai, aceasta fiind cea mai slabă performanţă lunară a criptomonedei din septembrie 2011, transmite CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, una din cauzele căderii criptomonedei sunt anunţurile CEO-ului Tesla, Elon Musk, care a transmis, recent, că producătorul de maşini electrice nu va mai accepta bitcoin ca plată pentru vehiculele sale din cauza îngrijorărilor cu privire la impactul asupra mediului al mineritului bitcoin.
 
De asemenea, China şi-a intensificat presiunile împotriva activelor digitale, iar Trezoreria Statelor Unite a dezvăluit noi planuri de impozitare a bitcoin, în timp ce Rezerva Federală a sugerat posibilitatea apariţiei unui dolar digital.
Evoluţia bitcoin a influenţat şi alte criptomonede. Binance, XRP şi Polkadot au suferit pierderi masive în această lună.
 
Alte active, mai ales ether - al doilea ca mărime după bitcoin şi susţinătorul ofertelor de non-fungible tokens (NFT) - au rezistat mai bine. Ether a scăzut doar cu aproximativ 6%. Şi dogecoin, despre care Musk a scris în mod repetat pe Twitter, a scăzut doar uşor în luna mai.
 
Aşa-numitele stablecoins, cum ar fi Tether şi USD Coin, care sunt legate de valute susţinute de guvern au avut evoluţii mai bune, fără variaţii majore.
Bitcoin este recunoscut pentru volatilitate, iar preţurile rămân cu peste 25% mai mari în acest an, în ciuda căderii din mai.
 
Bitcoin a scăzut de la aproape 20.000 de dolari în decembrie 2017, un vârf la acea vreme, la sub 3.500 de dolari la începutul anului 2019.
 
Scăderea bitcoin de aproape 40% din septembrie 2011 a fost de fapt mijlocul unei căderi de trei luni, din august până în octombrie a acelui an, în care preţurile au scăzut cu peste 35% în fiecare lună. Preţurile Bitcoin au atins un minim de 2 dolari în octombrie 2011 şi acum se tranzacţionează cu aproximativ 37.000 de dolari.
 
Analiştii de pe Wall Street se confruntă cu o sarcină aproape imposibilă când încearcă să prezică traseul efectuat de Bitcoin, scria Bloomberg în urmă cu o puţin timp, după ce piaţa crypto a pierdut 1.000 miliarde de dolari în ultimele săptămâni.
 
În ultimul an au fost cheltuiţi la nivel global peste 200 de miliarde de dolari pentru a achiziţiona Bitcoin, peste jumătate din totalul banilor lansaţi către criptomonedă. La jumătatea lunii aprilie, Bitcoin-ul se tranzacţiona la aproape 65.000 de dolari.
 
Ben Emons, managing director al Medley Global Advisors, spune că posibilitatea unei scăderi sub pragul de 20.000 dolari nu poate fi „scoasă din calcule”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările