Boeing va investi peste 170 de milioane de dolari în dezvoltarea industriei aerospațiale canadiene

0
Publicat:

Boeing va investi în total 176 de milioane de dolari în trei proiecte canadiene de dezvoltare aerospațială, ca parte a unui acord de vânzare a avioanelor militare de supraveghere Poseidon către Ottawa, a anunțat marți compania, potrivit Reuters.

foto avion Boeing 787 Dreamliner
Foto: Shutterstock

În noiembrie anul trecut, Canada și Statele Unite au ajuns la un acord de 5,9 miliarde de dolari canadieni pentru achiziționarea a până la 16 Poseidon și a echipamentelor aferente. Ca parte a acordului, Boeing a acceptat să investească în întreprinderi canadiene.

Boeing intenționează să investească 240 de milioane de dolari canadieni (176 de milioane de dolari) în segmentul aerospațial din Quebec, ca parte a angajamentului anunțat anterior de către constructorul de aeronave de a livra cel puțin 14 aeronave multi-misiune Boeing P-8A Poseidon către Royal Canadian Air Force.

Anunțul a dat startul Forumului internațional aerospațial AeroMontreal din 21 mai, în cadrul căruia liderii guvernamentali și cei din industrie au prezentat investiția de 110 milioane de dolari canadieni a Boeing în noua "zonă de inovare" Espace Aero din Montreal, care se concentrează pe tehnologiile de decarbonizare și de zbor autonom.

"Capacitățile aerospațiale ale Quebecului sunt recunoscute la nivel mondial și suntem încântați să colaborăm cu provincia în cadrul unor noi inițiative care vor genera tehnologii de ultimă oră, vor stimula creșterea economică și vor sprijini decarbonizarea aviației", a declarat Brendan Nelson, președintele Boeing Global.

Boeing plănuiește, de asemenea, să direcționeze 95 de milioane de dolari canadieni către centrul de inginerie din Montreal al filialei Wisk Aero, companie de taxi aerian electric, și 35 de milioane de dolari canadieni pentru a avansa cercetările privind trenul de aterizare cu Heroux-Devtek.

Aceasta este o oportunitate extraordinară de a ne extinde echipa, de a ne folosi și mai mult de talentul excepțional în domeniul aerospațial din Quebec și de a ne aduce cu un pas mai aproape de a ne îndeplini misiunea de a aduce zborul zilnic în siguranță pentru toată lumea”, a declarat Sebastien Vigneron, vicepreședinte senior pentru inginerie și programe la Wisk, cu sediul în California.

Heroux-Devtek, cu sediul în Quebec, spune că finanțarea îi va permite să își extindă capacitățile de producție și să suplimenteze personalul.

În general, investițiile au ca scop stimularea colaborării între companiile aerospațiale din zona Montreal.

Nu este vorba doar de achiziționarea P-8 Poseidon de la Boeing. Cu acest centru de dezvoltare aerospațială de ultimă generație, Canada va beneficia, de asemenea, de investițiile strategice ale Boeing în firme canadiene de top”, a declarat ministrul canadian al inovării, Francois-Philippe Champagne.

Guvernul canadian a anunțat în noiembrie că a obținut un acord cu SUA „pentru achiziționarea a până la 16 aeronave P-8A Poseidon pentru Royal Canadian Air Force”, cu opțiuni pentru alte două de acest tip. P-8A este o variantă militară a avionului Boeing 737-800. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite