Blue Air încheie un parteneriat de tip codesharing cu Air Connect. Ce servicii împart

0
Publicat:

Blue Air și noua companie aeriană regională Air Connect au încheiat un parteneriat de tip codeshare, atât pentru zboruri interne în România, dar și pentru cele regionale.

Blue Air a încheiat un parteneriat cu Air Connect
Blue Air a încheiat un parteneriat cu Air Connect

Pe baza Memorandumului de Înțelegere finalizat - cele două companii aeriene vor lansa, începând cu 12 septembrie 2022, un parteneriat extins de tip codeshare cu scopul de a optimiza costurile, de a îmbunătăți conectivitatea și de a-și uni forțele pentru a explora sinergii suplimentare pe piața regională europeană cu plecare din București.

În cadrul acordului, Blue Air va transfera operarea unor servicii interne și internaționale selectate din UE, către Air Connect.

Controlul comercial și riscul pentru aceste rute rămân la Blue Air, care va continua să fie responsabilă de vânzări, marketing și asistență pentru clienți, dar se așteaptă să realizeze economii de costuri și raționalizări de peste 15-20% în cadrul cooperării, prin implementarea tipului de aeronavă ATR-72 pe serviciile regionale și de tip navetă.

Air Connect va fi responsabilă de controlul operațional.

"Air Connect oferă o platformă eficientă din punct de vedere al costurilor pentru transportul acestui trafic și ne permite să continuăm să oferim un portofoliu amplu de rute și mai multe frecvențe atât pasagerilor noștri ce călătoresc pe rutele interne din România, cât și pasagerilor care se conectează prin baza noastră principală din București la piețele cheie ale Blue Air din Europa", a declarat Cristian Rada, CEO Blue Air.

"Suntem deosebit de încântați să începem un parteneriat cu Blue Air care ne permite să "AirConnectăm" mai bine și mai eficient regiunile. Pasagerii noștri vor beneficia imediat de un portofoliu extins cu destinații și de o mai bună conectivitate din aeroporturile secundare din România și, în curând, din afara țării", a declarat Tudor Constantinescu, CEO Air Connect.

Ce este un zbor code-share

Potrivit site-urilor de specialitate, o companie aeriană poate împărți locurile pentru un anumit zbor cu alte companii aeriene. Acest procedeu este denumit „code sharing”. Astfel, două sau mai multe companii aeriene să aibă numere diferite pentru același zbor. Zborul este operat de o singură companie în numele tuturor celorlalte companii, compania „mamă” fiind cea care împarte locurile din avion către celelalte.

Numărul de locuri ce pot fi vândute de compania care nu operează pentru zborul companiei care operează este stabilit prin contract.

Aceste contracte pot stabili existența unui număr fix de locuri (block seat agreeement) sau variabil, în funcție de cererea pentru anumite zboruri (free flow agreement).

Prin acest procedeu denumit „code sharing” unele companii pot include pe hărțile lor destinații pe care ele nu le operează. Zborul poate fi direct (de la A la B) sau de conexiune (de la A la C, via B).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite