Bilete de avion mai scumpe decât în realitate, vândute pe un site de călătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva Adevărul
Foto arhiva Adevărul

Unul dintre cele mai mari site-uri specializate în călătorii, cu circa 100 de milioane de utilizatori pe lună, a fost opbligat de o instanţă europeană să afişeze preţurile corecte ale biletelor de avion, după ce s-a constatat că afişa tarife mai mari decât cele anunţate de compania aeriană.

Ryanair, compania aeriană Nr. 1 a Europei, a salutat astăzi, 16 ianuarie, decizia judecătorilor Curţii din Hamburg de a da dispoziţii provizorii împotriva Skyscanner – care operează pagina web Skyscanner.de pentru: afişarea ilegală a tarifelor Ryanair, cu marcare ascunsă, care prezintă tarife mai mari decât cele disponibile pe Ryanair.com; afişarea costului total al zborului fără a prezenta comisionul Skyscanner; afişarea unui tarif mai mare decât cel perceput de Ryanair pentru bagajul înregistrat.

Mai mult, dispoziţiile provizorii interzic website-ului Skyscanner să furnizeze adrese de email false ale pasagerilor către Ryanair.

Ryanair a fost angajat în mai multe cazuri legale în Europa împotriva website-urilor de tip “screenscraper” pentru a preveni consumatorii de la a fi înşelaţi, de a le fi atribuite tarife adiţionale inutile, şi de a se asigura că Ryanair deţine datele de contact corecte, pentru a le asigura consumatorilor o informare corectă legată de zborul lor.

Multe dintre aceste website-uri continuă să creeze probleme pentru clienţii Ryanair şi/sau refuză/eşuează să transmită mai departe informaţii vitale, către consumatori şi Ryanair, în legătură cu probleme ca schimbarea zborurilor, check-in online, asistenţă specială solicitată şi informaţii de contact, care a rezultat în zboruri ratate şi probleme repetate pentru consumatori.

Kenny Jacobs, Ryanair, a declarat:

“Salutăm deciziile Curţii din Hamburg care vor ajuta la protejarea clienţior noştri de mascările înşelătoare pe Skyscanner.de, asigurându-le consumatorilor că vor primi cele mai mici tarife care pot fi găsite doar pe Ryanair.com.

Ne-am angajat în cazuri legale variate în întreaga Europă pentru a preveni situaţiile în care consumatorii noştri sunt supuşi la plata unor tarife adiţionale inutile din partea website-urilor neautorizate de tip “screenscraper”, şi de a ne asigura că website-ul Ryanair deţine datele de contact corespunzătoare în vederea informării corecte a consumatorilor despre zborul lor.

Încă o dată atenţionăm clienţii să evite website-urile de tip “screenscrapers” aşa ca Skyscanner şi să rezerve direct de pe website-ul Ryanair, singurul loc unde pot găsi cele mai mici tarife Ryanair, şi o politică de preţ transparentă în totalitate pentru produse auxiliare, aşa ca bagajele.”

Skyscanner poate ataca injoncţiunile interimare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite