BCR pierde încă un proces pe clauze abuzive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au constatat caracterul abuziv al clauzelor dintr-un contract de împrumut, referitoare la comisionul de acordare a creditului, comisionul de administrare şi comisionul de urmărire a riscurilor. Banca a fost obligată de instanţă să restituie sumele percepute pentru aceste comisioane.

Banca Comercială Română (BCR) a pierdut un nou proces din cauza clauzelor abuzive incluse într-un contract de credit. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au constatat că nu mai puţin de trei comisioane percepute de instituţia bancară sunt abuzive. Este  vorba despre comisionul de acordare a creditului, comisionul de administrare şi comisionul de urmărire a riscurilor.

„Constată caracterul abuziv al următoarelor clauze ale contractului de credit din 22.12.2006 încheiat între reclamantul (…) si pârâta Banca Comercială Română SA: – art. 9 lit. b privind comisionul de acordare credit; – art. 9 lit. c privind comisionul de administrare; – art. 9 lit. f privind comisionul de urmărire riscuri. Constată nulitatea absolută a clauzelor mai-sus menţionate şi dispune eliminarea acestora din contractul de credit. (…) Obligă pârâta Banca Comercială Română SA să restituire reclamantului Olteanu Emil suma de 195 euro achitată cu titlu de comision de acordare credit, 350 euro achitată cu titlu de comision de administrare şi 1974,06 euro cu titlu de comision de urmărire riscuri. (…)Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti sub sancţiunea nulităţii.”, se arată în sentinţa judecătorilor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite