România a avut 11 luni la rând cea mai mare inflaţie din UE

România a avut 11 luni la rând cea mai mare inflaţie din UE

România este din nou campioana UE la inflaţie, ţara noastră înregistrând pentru a 11-a lună consecutiv cele mai mari scumpiri din blocul comunitar, arată datele Eurostat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei, de 3,8%, a fost înregistrată în luna noiembrie în România, arată datele Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. Situaţia a fost aceeaşi şi în primele zece luni ale acestui an.

După România, cele mai mari rate anuale ale inflaţiei în Uniunea Europeană au fost înregistrate în Ungaria (3,4%), Slovacia (3,2%) şi Cehia (3,0%). La polul opus se află Italia şi Portugalia, unde rata anuală a inflaţiei a urcat în noiembrie cu 0,2%, urmate de Belgia şi Grecia, unde inflaţia anuală a urcat cu 0,4%, respectiv 0,5%. Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a fost de 1,3% în noiembrie 2019, în creştere faţă de 1,1% în octombrie. Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost în noiembrie de 1%, în creştere faţă de 0,7% în octombrie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările