Bugetul pentru persoane fizice al Rabla Clasic 2018 s-a epuizat

Bugetul pentru persoane fizice al Rabla Clasic 2018 s-a epuizat

Voucherele din Programul „Rabla Clasic”, ediţia 2018, pentru persoane fizice, s-au epuizat la sfârşitul lunii martie, la numai două săptămâni după demararea sesiunii din acest an a programului guvernamental, a precizat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), la solicitarea Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

O viitoare suplimentare de buget se va concretiza în măsura în care bugetul de venituri şi cheltuieli al AFM va permite acest lucru, mai spune instituţia.

„Suma alocată sesiunii de finanţare din 2018 a Programului de stimulare şi înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla Clasic) a fost de 133.000 mii lei, din care 113.000 mii lei pentru persoane fizice şi 20.000 mii lei pentru persoane juridice. Suma aprobată pentru primele de casare aferente persoanelor fizice s-a epuizat în 30.03.2018. Referitor la persoanele juridice, până în prezent, Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat dosare de finanţare în valoare de 12.955,20 mii lei, astfel suma disponibilă este de 7.044,80 mii lei”, se menţionează în informarea AFM.

În ceea ce priveşte situaţia în cazul extensiei „Rabla Plus”, datele AFM arată că, în prezent, mai sunt disponibile vouchere în valoare de 10,275 milioane de lei, din totalul de 50 de milioane de lei alocat la începutul sesiunii din acest an a programului. Din bugetul total destinat pentru 2018 la „Rabla Plus”, 15 milioane de lei era destinat persoanelor fizice, iar restul de 35 de milioane de lei pentru persoanele juridice.

În privinţa unei posibile suplimentări a bugetului Programului „Rabla” din acest an, AFM notează că aceasta va fi posibilă în măsura în care bugetul de venituri şi cheltuieli al instituţiei va permite. „Eventualele suplimentări vor fi anunţate din timp, astfel încât să existe şanse egale de accesare pentru toţi producătorii validaţi în program”, conform AFM.

Ediţia cu numărul 15 a Programului „Rabla” a demarat în data de 15 martie 2018, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, cu două luni mai devreme faţă de sesiunea din 2017, bugetul alocat fiind de 253 de milioane lei.

citeste totul despre: