Avionul cu care a călătorit Dacian Cioloş la Bruxelles a întârziat din cauza restricţiilor de trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul Tarom care a efectuat marţi zborul de linie Bucureşti - Bruxelles şi în care s-a aflat şi premierul Dacian Cioloş a întârziat din cauza restricţiilor de trafic impuse de condiţiile meteorologice nefavorabile la aeroportul de destinaţie.

„Zborul Tarom RO 371 din 15 Februarie, planificat să decoleze la ora 08.20 a.m. a decolat la ora 08.50 a.m . Această întârziere de 30 minute s-a datorat restricţiilor de trafic aerian ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile la aeroportul de destinaţie, ceea ce a impus operarea pe o singură pista de decolare- aterizare. În consecinţă, au apărut disfunctionalităţi în operarea companiilor aeriene, crescând timpul de aşteptare pentru aterizare”,  se arată într-un comunicat al tarom, citat de Mediafax.

Compania menţionează că întrucât a fost un zbor de linie nu a putut obţine un statut special pentru această cursă, deşi la bord se afla "un pasager foarte important" - premierul Cioloş.

„Acest gen de întârziere datorată condiţiilor meteo sau restricţiilor de trafic aerian, deşi regretabilă, este totuşi o situaţie care nu ţine de modul de operare al unei companii aeriene şi este frecvent întâlnită cu precădere în aeroporturile cu trafic aerian mare”, se mai arată în comunicat.

În altă ordine de idei, Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunţat marţi, în plenul Senatului, că a trimis Corpul de control la Tarom pentru a analiza de ce aeronavele companiei au înregistrat "în ultimele zile" întârzieri chiar şi de 2-3 ore.

El a cerut conducerii companiei un plan de măsuri pe termen scurt pentru remedierea situaţiei.

„În acest moment Corpul de control al ministrului Transporturilor este la Tarom pentru a analiza, în afară de aspectele tehnice, şi aspectele care, în ultimele zile au generat întârzieri chiar şi de 2-3 ore“, declara în Senat, Dan Costescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite