Autostrada Moldovei: un constructor român a câștigat contractele pentru secțiunea Focșani-Bacău

0
Publicat:

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor român, a transmis, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Secțiunea Focșani-Bacău este parte din Autostrada Moldovei, Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Secțiunea Focșani-Bacău este parte din Autostrada Moldovei, Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Încă o secțiune din Autostrada Moldovei (A7) are constructor desemnat. Contractele pentru execuția celor trei loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de un constructor român. După semnarea documentelor, firma are la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor.”, a scris oficialul pe pagina sa de Facebook.

Acesta a făăcut și o scurtă prezentare a celor trei loturi.

Lotul 1 (Focșani - Domnești Târg): 35,60 km -valoare: 2,35 miliarde de lei (fără TVA)

Lotul 2: (Domnești Târg - Răcăciuni): 38,78 km -valoare:2,48 miliarde de lei (fără TVA)

Lotul 3: (Răcăciuni - Bacău): 21,52 km -valoare: 1,67 miliarde de lei (fără TVA)

Pe traseul întregii secțiuni de autostradă Focșani-Bacău (95,9 km) vor fi construite 91 de poduri și pasaje. Îmi doresc să nu existe contestații, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanțată cu bani din PNRR.”, a sublniat ministrul Transporturilor.

Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Si Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, vineri, că a fost desemnat câstigătorul pentru construcția celor trei loturi ale autostrăzii Focșani – Bacău din A7 (Autostrada Moldovei).

Vineri, 25.11.2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor în cadrul celor trei loturi ale sectorului Focșani – Bacău din A7 (Autostrada Moldovei), CNAIR a comunicat rezultatul pentru procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică pentru „EXECUȚIE LUCRĂRI AUTOSTRADA FOCȘANI – BACĂU”.

Ofertantul desemnat câștigător în cadrul celor trei proceduri de achiziție publică este ASOCIEREA SPEDITION UMB SRL – SA&PE CONSTRUCT SRL - TEHNOSTRADE SRL. Contractele prevăd construcția celor trei loturi ale autostrăzii Focșani – Bacău, astfel: Lotul 1: (Focșani - Domnești Târg) în lungime de 35,60 km; Lotul 2: (Domnești Târg - Răcăciuni) în lungime de 38,78 km; Lotul 3: (Răcăciuni - Bacău) în lungime de 21,52 km.”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Valoarea totală a contractelor este de 6.513.554.258,24 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din PNRR.

Perioada de execuție a lucrărilor pentru fiecare lot va fi de 30 de luni.

Compania a menţionat că pe această secțiune de autostradă vor fi realizate și o serie de poduri și pasaj, după cum urmează:

- Lotul 1: 32 poduri/pasaje, în lungime totală de 4.909,50 m, dintre care pasajul superior peste Canal Siret - Baragan și peste CF500, Km 4+750 (1177,90m) având o complexitate tehnică ridicată.

- Lotul 2: 35 poduri/pasaje, în lungime totală de 3.691,80 m, dintre care pasajul superior peste DN 2 și CF500, Km 36+449 (909,75 m)

- Lotul 3: 24 poduri/pasaje, în lungime totală de 3.581,20 m, dintre care pasajul superior peste CF500, drum local și canale, Km 83+548 (1.215,70 m)

,,Semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.", au mai precizat reprezentanţii CNAIR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite