Autorizaţiile pentru construcţii rezidenţiale au scăzut puternic în ianuarie 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile au eliberat mai puţine autorizaţii de construcţie în ianuarie 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
Autorităţile au eliberat mai puţine autorizaţii de construcţie în ianuarie 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Numărul de autorizaţii de construcţii pentru locuinţe a scăzut în luna ianuarie a acestui an, cu 14,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

În 2015, autorităţile au eliberat 39.112 de autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 3,8% faţă de anul precedent. În ianuarie 2016 s-au eliberat 1.429 de autorizaţii de construcţie pentru locuinţe din care 61% s-au eliberat în localităţi rurale.

Cele mai multe autorizaţii pentru construcţia de locuinţe, 328, s-au eliberat, în ianuarie 2016, în regiunea Nord-Est, care cuprinde şase judeţe din Moldova (Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui). Regiunea s-a aflat în ultimii ani, în mod constant, pe primul loc după numărul de locuinţe construite. Regiunea Nord-Est este şi singura din România care a înregistrat o creştere a numărului de autorizaţii în prima lună din acest an, potrivit News.ro.

În 2015 s-a înregistrat prima creştere a autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri de locuinţe după 2008, când piaţa imobiliară a înregistrat un vârf, iar autorităţile au eliberat un număr record pentru România, de 61.092 de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale.

În perioada 2009-2014, autorizaţiile de construcţii pentru clădiri de locuinţe, care includ atât locuinţele unifamiliale, cât şi blocurile de apartamente, au scăzut cu 38%, arată statisticile oficiale, pe fondul căderii cererii de locuinţe din partea populaţiei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite