Astra Rail Industries angajează o mie de oameni la Arad, Caracal şi Turnu Severin pentru a face faţă comenzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Astra Rail Industries va face peste o mie de angajări în Arad, Caracal şi Drobeta-Turnu Severin, în primul trimestru din 2014, pentru a onora contractele semnate cu parteneri europeni care au nevoie de vagoane de marfă, această ofertă de locuri de muncă fiind cea mai mare din Arad, scrie Mediafax.

Marinela Vinesar, directorul de resurse umane al companiei, adeclarat aceste posturi trebuie ocupate până la 31 martie, iar o parte dintre viitorii angajaţi vor beneficia inclusiv de programe de instruire.

Cea mai mare parte a posturilor sunt disponibile la fabrica din Arad, unde se produc vagoane de marfă, aici urmând să fie angajate aproximativ 550 de persoane.

La Caracal, unde se produc boghiuri pentru vagoane, vor fi angajate 100 de persoane, iar la Drobeta-Turnu Severin, unde se produc şi vagoane, oferta este de 400 de locuri de muncă.

„În urma contractelor semnate în 2013, care se vor derula pe parcursul întregului an 2014, nevoia de personal a crescut substanţial. Partenerii cărora le vom furniza vagoane de marfă anul viitor sunt, în marea lor majoritate, europeni“, a declarat Vinesar.

În momentul de faţă, compania are 1.615 salariaţi, astfel că după angajările anunţate numărul va creşte la aproximativ 2.700.

Compania şi-a anunţat oferta de locuri de muncă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea şi Forţei de Muncă.

Astra Rail Industries deţine fostele uzine Astra Vagoane de Marfă Arad, MEVA Drobeta Turnu Severin şi Romvag Caracal.

Mai puteţi citi:

FOTO La Atelierele Griviţa au ajuns primele vagoane de metrou din cele 12 garnituri pe care le va asambla pentru Metrorex

Primele vagoane de metrou pe care Atelierele Griviţa le va asambla pentru Metrorex, în baza contractului semnat cu firma spaniolă  Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), au ajuns în această săptămână la Bucureşti. Este vorba despre două vagoane, unul de capăt şi unul de mijloc, care fac parte din garnitura a cincea. Primele patru rame vor fi livrate de firma spaniolă către Metrorex gata asamblate.

Vagoanele trenului internaţional „Nostalgia” s-au desprins în mers

Trenul internaţional „Nostalgia” care traversează România a rămas blocat câteva ore la intrarea în oraşul arădean Lipova după ce cupla unui vagon s-a rupt în mers.

Milionarul român Gruia Stoica va deschide o nouă fabrică de vagoane în Republica Moldova

Cu patru fabrici de construcţii, reparaţii şi modernizări vagoane de călători şi marfă în portofoliu, grupul Grampet controlat de unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România intenţionează să deschidă în acest an, în Republica Moldova o nouă unitate de producţie, anunţă forbes.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite