Astra Asigurări preia operaţiunile din România ale grupului AXA. Francezii abia intraseră pe piaţă în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul francez AXA vinde operaţiunile din România către Astra Asigurări, companie deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, părţile convenind să nu dezvăluie termenii şi condiţiile tranzacţiei.

„AXA a anunţat astăzi încheierea unui acord cu Astra Asigurări pentru vinderea operaţiunilor sale de programe de asigurări de viaţă şi economisire din România, precum şi ieşirea de pe piaţa din România (...) Părţile au convenit să nu dezvăluie termenii şi condiţiile tranzacţiei. Finalizarea tranzacţiei se supune îndeplinirii condiţiilor de finalizare obişnuite, inclusiv obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare“, se arată într-un comunicat transmis de AXA.

Pentru prima dată în 23 de ani o companie cu capital românesc preia un asigurător cu capital străin.

Tranzacţia presupune preluarea a 40.000 de contracte  şi a circa 50-60 de imobile, în care se află agenţiile teritoriale ale AXA, notează Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Veniturile din prime subscrise ale AXA Life Insurance România au crescut anul trecut cu 31%, la 32,5 milioane lei, de la 24,8 milioane de lei în 2011, potrivit datelor transmise anterior de AXA.

Compania a încheiat 2012 cu pierderi de 43,84 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), în creştere cu 11% faţă de 2011.

Grupul francez AXA a intrat pe piaţa românească în anul 2010, când a preluat compania Omniasig Asigurări de Viaţă de la Vienna Insurance Group (VIG).

Mai puteţi citi:

Carpatica Asig a înregistrat o creştere a subscrierilor cu 73%, până la 358 de milioane de lei. Daunele au crescut şi ele

Carpatica Asig a consemnat în primele nouă luni subscrieri de 357,95 milioane de lei, în urcare cu 73% faţă de perioada similară din 2012, pe fondul creşterii numărului de clienţi şi al vânzărilor de poliţe RCA, compania înregistrând un profit brut de 6,2 milioane de lei, a anunţat Ina Crudu, directorul general al societăţii.

Candidaturile pentru şefia ASF, avizate de comisiile din Parlament. Noi şefi ai ASF sunt cei din vechiul Consiliul, mai puţin demisionarii Tudor şi Mihăilescu

Comisiile pentru buget şi economice ale Parlamentului au avizat, marţi, candidatura lui Dan Radu Ruşanu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Aegon crede că există 5.000 de români cu venituri de top capabili să investească minimum 5.000 de euro într-o poliţă de asigurări cu facilitate de investiţii

Compania olandeză de asigurări Aegon anunţă lansarea departamentului Aegon Private Investments. Această nouă divizie este dedicată investitorilor cu venituri atât de mari, încât pot să plaseze cel puţin 5.000 de euro (sau 7.000 de dolari SUA) într-un instrument de asigurare-investire tip unit-linked. Administratorii Aegon cred că în România sunt cel puţin 4.500-5.000 de persoane cu un astfel de potenţial financiar.

Subscrierile Astra Asigurări au crescut cu 16% în primele şase luni ale anului

Astra Asigurări a înregistrat un total de prime brute subscrise de 601,7 milioane de lei în primul semestru al acestui an, veniturile fiind mai mari cu 16% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat compania de asigurări.

Scandalul Astra-RCA ia amploare, Autoritatea de Supraveghere Financiară cere clarificări. Ce sancţiuni riscă Astra

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a solicitat Astra clarificări privind modul în care soluţionează dosarele de daună RCA, pe fondul acuzaţiilor unor asociaţii auto care susţin că şoferii păgubiţi de clienţi RCA ai companiei de asigurări primesc doar 25%-40% din costurile reparaţiilor.

Vosganian: "Astra pune în joc toată credibilitatea sistemului de asigurări. Ar fi neverosimil să refuze despăgubirea Oltchim cu 10 milioane de euro"

Varujan Vosganian, ministrul Economiei, crede că ar fi neverosimil ca Astra Asigurări, la care Oltchim are o poliţă de asigurări de 10 milioane euro pentru deficienţe manageriale, să refuze plata despăgubirilor pe motiv că nu au fost întrunite condiţiile din contract.

Astra Asigurări, bună de plată pentru dezastrul produs la Oltchim de vechea conducere

Vechea conducere a Oltchim a încheiat cu Astra Asigurări o poliţă de răspundere managerială, cu o valoare de 10 milioane de euro, iar administratorii judiciari vor să ceară acum companiei de asigurări să plătească daunele produse de foştii şefi ai combinatului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite