Astăzi aflăm care sunt companiile interesate să preia Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni este ultima zi pentru depunerea ofertelor pentru participarea la procesul de privatizare a combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. Marţi, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OSPSPI) va analiza ofertele şi va hotărî care dintre companii pot participa la licitaţia propriu-zisă.

Combinatul Oltchim se află pe lista de privatizări a statului încă din 2010, fiind una dintre condiţiile stipulate în acordul încheiat cu FMI în 2009. După mai multe amânări, procesul a fost demarat, iar marţi va avea loc licitaţia pentru vânzarea pachetului de acţiuni.

Oltchim are datorii de 135 de milioane de euro către AVAS şi de 130 de milioane de euro către Electrica, pe care statul a vrut să le transforme în acţiuni.

Comisia Europeană şi-a dat acceptul pentru conversia creanţei, însă Guvernul a stabilit că Oltchim va fi vândută înainte de acest pas.
Licitaţia pentru vânzarea combinatului va avea loc pe 18 septembrie 2012.

Constantin Roibu şi-a prezentat demisia din funcţia de director general al Oltchim şi din cea de membru al Consiliului de Administraţie al companiei pe 5 septembrie. Alţi 16 directori au demisionat în aceeaşi zi.

Constantin Roibu a demisionat din funcţiile de director general, poziţie ocupată timp de 21 de ani, şi membru al Consiliului de Administraţie al Oltchim, ca urmare a propunerii şefului OPSPI, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului combinatului petrochimic.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite