Amenzile curg pe litoral. Inspectorii au găsit construcţii şi beach-baruri ilegale, maşini pe plajă, dar şi şezlonguri înghesuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea-Litoral au aplicat, de la începutul anului, amenzi în valoare de 632.000 de lei atât operatorilor de plajă, pentru nerespectarea condiţiilor contractuale, cât şi persoanelor fizice care au încălcat legislaţia în vigoare.

Potrivit Administraţiei Naţionale „Apele Române" (ANAR), în perioada 28 iunie - 9 iulie, echipele de control ale ABA Dobrogea - Litoral, împreună cu inspectori din cadrul celorlalte Administraţii Bazinale de Apă, au efectuat, de-a lungul litoralului românesc, între Năvodari şi Vama Veche, 277 de controale, fiind aplicate amenzi de 471.000 lei

Amenzile au vizat cu precădere: construcţii ilegale pe plajă pentru dezafectarea cărora s-a solicitat sprijinul autorităţilor locale, circulaţia cu autovehicule pe plajă pentru identificarea cărora s-a solicitat sprijinul Poliţiei locale, nerespectarea distanţei de 5 metri dintre linia ţărmului şi şezlonguri, nerespectarea numărului minim de recipiente pentru colectare gunoiului pe sectoarele de plajă închiriate, amplasarea de beach - baruri în locuri nereglementate contractual şi extinderea nepermisă a acestora, mai mult decât cea prevăzută.

De asemenea, a fost acordată atenţie monitorizării modului de desfăşurare şi organizare a evenimentelor care au loc în această perioadă pe plaje.

Reprezentanţii ANAR precizează că acţiunile vor continua pe toată perioada sezonului estival şi vor consta în verificarea permanentă a acţiunilor de exploatare a plajelor în condiţii normale. 

Peste 100.000 de persoane şi-au petrecut sfârşitul de săptămână la malul Mării Negre. Cei mai mulţi dintre aceştia au ales Mamaia, Costineşti sau Vama Veche, spune Dragoş Răducan, Prim-Vicepresedinte Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

„Multe hoteluri, sâmbătă seara, nu mai aveau locuri. Imaginea Litoralului a fost de litoral plin, pentru că au fost şi mulţi vizitatori, oameni care vin dimineaţa şi pleacă seara, dar şi localnicii s-au plimbat între staţiuni, dornici şi ei de distracţie, după un an de restricţii. Gradul de ocupare a fost de 75%. Mai mare în Mamaia, chiar dacă e o staţiune mai scumpă, mai mic în Sudul Litoralului. Cele mai aglomerate staţiuni au fost Mamaia, Eforie, Vama Veche şi Costineşti.”, a transmis acesta.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite