Agricover Credit şi-a deschis prima filială regională la Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Agricover a deschis ieri, la Slobozia, prima filială regională a diviziei sale de finanţare, Agricover Credit. Unitatea acoperă judeţele Ialomiţa, Giurgiu şi Călăraşi.

Am ales Slobozia pentru a fi mai aproape de fermieri, pentru a le putea oferi mai rapid soluţii de finanţare. Colaborăm cu mulţi dintre fermierii din zonă“, a declarat  Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

Unitatea de la Slobozia acoperă analizarea dosarelor şi acordarea creditelor pentru toată regiunea, inclusiv Giurgiu şi Călăraşi.

Filiala de la Slobozia va fi un hub operaţional pentru toată regiunea, unde dosarele de creditare vor putea fi procesate rapid iar fermieriii vor găsi toate soluţiile pentru afacerile lor, deoarece aici vor fi prezente şi celelalte divizii ale Grupului – Broker de Asigurări, Distribuţie, Cereale etc.“, a precizat Robert Rekkers.

Profit cu 47% mai mare în primul semestru

Agricover Credit este una dintre diviziile de business ale Grupului Agricover cu cea mai mare creştere în ultimii ani. În primul semestru din 2013, profitul operaţional al Agricover Credit a fost de  8,6 milioane de lei, cu 47% mai mare decât la 30 iunie 2012. Valoarea creditelor acordate în primul semestru al anului 2013 a fost de  253.239.000 lei, cu 87% mai mare faţă de 30 iunie 2012 iar Grupul prognozează o creştere a plasamentelor cu cel puţin 40% anul acesta.

Înfiinţată în 2008, Agricover Credit este singura instituţie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Grupul Agricover este cel mai important furnizor de soluţii complete pentru agricultură din România, un integrator în circuitul serviciilor şi  produselor, deţinând poziţia de lider pe piaţa de agribusiness.

Înfiinţată în anul 2000, prin fuziunea dintre SC Comcereal SA Buzău şi Ulvex SA, compania Agricover şi-a extins afacerile în domeniul agribusiness-ului, construind un model de business ca integrator între fermieri şi industria alimentară. Având peste 600 de angajaţi, Grupul Agricover include: Agricover Distribuţie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistică, Agricover Credit, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria, Covera.ro. În 2012, Grupul Agricover a avut afaceri de 970 de milioane de lei, în creştere faţă de 2011.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite