Omul din umbră de la RCS&RDS, Ioan Bendei: tehnician de camioane, taximetrist, patron, asociat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Bendei este omul din umbră de la RCS&RDS
Ioan Bendei este omul din umbră de la RCS&RDS

Potrivit „Ziarul Financiar“, licitaţia de spectru organizată de Administraţia de reglementare în Comunicaţii l-a scos la suprafaţă pe unul dintre cele mai misterioase personaje din domeniul telecom din România. Ioan Bendei este un apropiat al patronului RCS&RDS, Zoltan Teszari, iar prima poză cu el a apărut abia astăzi dimineaţă.

Ioan Bendei a venit în această dimineaţă la sediul ANCOM pentru licitaţia care scoate la bătaie lungime de bandă pentru viteze de internet de tip 4G. Prezenţa lui Bendei arată şi cât de importantă este evoluţia pe piaţa telecom pentru RCS&RDS, aceştia dorind să aibă acelaşi nivel cu rivalii de pe piaţă. 

Ioan Bendei este membru executiv al boardului firmei din 1996, el fiind implicat în industria de cablu TV din România din 1992, la companiile TVS Holding Braşov şi Eurocable Oradea. Până în 1992, Bendei a fost tehnician la uzina Roman Braşov, la acea dată cel mai important producător de camioane din România. 

image

FOTO Ziarul Financiar

Alte informaţii despre Bendei

Informaţiile despre Ioan Bendei nu abundă. Numele lui apare în licitaţiile la care RCS&RDS a participat pentru cumpărarea drepturilor de transmisie a meciurilor din Liga I la fotbal şi în mai multe conflicte de lucru. 

În urma unui asemenea conflict, întâmplat în 2010, Ioan Bendei s-a ales cu o plângere penală la Procuratura Iaşi din partea unei angajate, potrivit „Ziarul de Iaşi“. Ce s-a întâmplat atunci? Ea a intrat în 2007 în concediu de maternitate, iar la întoarcerea din 2009 a fost dată afară. 

Ea a dat în judecată compania pentru daune morale de 20.000 de lei şi cheltuieli de judecată de 4.000 de lei. Ea a povestit reacţia lui Ioan Bendei în această privinţă. 

 "Nu pot reproduce cuvintele pe care mi le-a adresat, sunt prea jignitoare. Ştia ca eu nu pot demonstra atacul psihologic. Este cuvântul meu contra cuvântului lui. Era deranjat de faptul ca nu m-am mulţumit cu şomajul si ca o sa ma plimbe în toată tara cu procesul. Ca as face bine sa renunţ de buna voie la decizia instantei şi sa semnez un act adiţional prin care sa se încheie relaţiile contractuale dintre mine si firma. Mi-a spus ca dragoste cu sila nu se face, a declarat Anca Lupu. 

De asemenea, o mică informaţie despre Bendei a fost oferită şi de către realizatorul TV Radu Moraru, atunci când s-a mutat de la B1 TV la 10 TV, televiziune deţinută de patronul RCS&RDS. „Pe Ioan Bendei îl cunosc de la Braşov, pe vremea când era taximetrist. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite