O firmă japoneză va produce cablaje auto în România. Peste 500 de locuri de muncă vor fi create

O firmă japoneză va produce cablaje auto în România. Peste 500 de locuri de muncă vor fi create

Foto: Arhivă Adevărul

Firma japoneză Yazaki a hotărât să investească în municipiul Buzău, într-o fabrică în care se vor construi cablaje pentru industria auto şi unde vor fi angajaţi circa 500 de oameni, a anunţat, vineri, prefectul judeţului, Silviu Iordache.

Totodată, acesta a mai anunţat şi construirea, de către compania de curierat Cargus, în judeţul Buzău, a celui mai mare şi mai modern hub-logistic din România, transmite News.ro.
 
Silviu Iordache afirmă că investiţiile se datorează faptului că Guvernul va construi în următoarea perioadă tronsonul Ploieşti-Buzău din Autostrada A7  ceea ce va face ca Buzău să devină un important nod rutier pe harta ţării.
 
„Ne aşteptăm ca în trei ani să avem o autostradă funcţională până în municipiul Buzău. Cred că asta va face ca Buzăul să devină un hub de investiţii pentru industrie şi pentru servicii. Vă pot da două exemple pe care le-am avut în ultima lună cu agenţi economici care au hotărât să învestească la Buzău şi pe care Prefectura îi sprijină în propriile demersuri. 
 
Este vorba despre hub-ul logistic al companiei Cargus care a fost dezvoltat pe şoseaua Industriilor. Nu întâmplător se dezvoltă un hub logistic la Buzău, ci pentru că Buzăul va deveni un nod rutier datorat acestei autostrăzi.
 
A doua investiţie importantă pe care vreau s-o anunţ este a firmei japoneze Yazaki care a hotărât să investească în municipiul Buzău, într-o fabrică în care se vor construi cablaje pentru industria auto, fabrică unde vor fi angajaţi 500 de oameni. Această fabrică va fi deschisă la sfârşitul acestei veri în zona industrială a municipiului Buzău, mai exact pe şoseaua Spătarului", a spus prefectul Silviu Iordache.
 
Cele două investiţii, aproape finalizate, vor duce la crearea a peste 500 de locuri de muncă, ceea ce va contribui substanţial la scăderea ratei şomajului la Buzău. În plus, hub-ul logistic al firmei de curierat este cel mai mare şi cel mai modern din ţară.
 
„În cazul operatorului Cargus, acolo este o investiţie de tip Greenfield. E vorba despre o investiţie oarecum mare, dar nu aş avea cum să vă spun sumele. Este cel mai mare şi cel mai modern depozit al lor din toată ţara.  
 
În cazul Yazaki, a fost preferată o investiţie de tip brownfield. S-au mutat într-o clădire gata construită în care doar îşi vor aduce echipamentele şi utilajele. Deci, aici nu vorbim despre o investiţie mare, în bani, pentru judeţul Buzău, ci vorbim de un angajator care va angaja 500 de oameni. Ne dorim să avem mai mulţi angajaţi pentru că avem o rată de şomaj destul de mare la nivelul judeţului Buzău şi trebuie să o reducem", a mai declarant prefectul Silviu Iordache.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările