Fraţii Pavăl au investit 15 milioane de euro într-un nou magazine Dedeman, la Ploieşti, şi au ajuns la o reţea de 36 de unităţi

Fraţii Pavăl au investit 15 milioane de euro într-un nou magazine Dedeman, la Ploieşti, şi au ajuns la o reţea de 36 de unităţi

Dragoş Pavăl, unul dintre proprietarii Dedeman, la deschiderea din acest an a magazinului din Alba Iulia FOTO Adevărul

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, care deţin Dedeman, cea mai mare companie din domeniul retailului cu materiale de construcţii şi amenajărilor interioare din România, au investit 15 milioane de euro într-un nou magazine, la Ploieşti, şi au ajuns la o reţea de 36 de unităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul magazinul Dedeman este amplasat în zona Bariera Bucov şi va fi deschis vineri. Unitatea are o suprafaţă construită de 15.000 metri pătraţi şi dispune de 380 de locuri de parcare.
 
Cu şase magazine noi deschise în acest an, Dedeman vizează creşterea cifrei de afaceri cu 8% faţă de anul 2012, când rulajul s-a ridicat la 540 de milioane de euro. Portofoliul retailerului include peste 45.000 de produse, care acoperă 11 domenii. Compania are peste 6.650 de angajaţi.
 
Există puţine companii cu capital sută la sută românesc care au reuşit să ţină piept multinaţionalelor venite din Occident, să supravieţuiască şi chiar să câştige bătălia. Dedeman este una dintre ele, o firmă construită de la zero de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl. 
 
Plecaţi dintr-un sat din Suceava să studieze matematica la Iaşi, Dragoş şi Adrian au ajuns, după două decenii, să pătrundă în topul celor mai mari companii cu acţionariat românesc, având o cifră de afaceri care depăşeşte 500 de milioane de euro. 
 
Dedeman a apărut în 1992, la Bacău, şi a fost, la început, un butic de 16 metri pătraţi în care se vindeau de la sucuri şi gume de mestecat, până la unghiere şi papuci de casă. Acum sunt 36 de magazine uriaşe, întinse pe zeci de hectare, în marile oraşe ale ţării. Dedeman are 6.650 de angajaţi şi este lider detaşat pe segmentul retailerilor de construcţii şi de amenajări.

Mai puteţi citi: 

Românii care le-au luat faţa giganţilor din Occident anunţă extinderea pe piaţa Republicii Moldova. Compania Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău şi specializată în retailul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare, intenţionează să deschidă două magazine în Republica Moldova, anunţă pentru Capital unul din patroni.

Fraţii Pavăl de la Dedeman au cumpărat de la GTC un teren de 3,2 hectare în Galaţi. Compania Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, a cumpărat un teren de 3,2 hectare în Galaţi de la dezvoltatorul GTC, care intenţiona să contruiască pe acesta un mall.
 
Povestea neştiută a fraţilor Dedeman. Românii care le-au luat faţa giganţilor din Vest. Dragoş şi Adrian Pavăl, doi matematicieni plecaţi dintr-o familie modestă din Suceava, au pornit în 1992 cu un butic în Bacău şi au ajuns să domine piaţa magazinelor de bricolaj din România. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările