Consiliul pentru IMM-uri lansează o campanie împotriva plăţii defalcate a TVA

Consiliul pentru IMM-uri lansează o campanie împotriva plăţii defalcate a TVA

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) lansează o campanie împotriva implementării plăţii defalcate a TVA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania „#stopsplitTVA” este un demers al antreprenorilor care nu susţin plata defalcată a TVA în mod obligatoriu.

Aceştia spun că măsura va avea efecte precum: costuri suplimentare generate de modificarea sistemelor informatice contabile, costuri bancare suplimentare cu noul cont, comisioane bancare suplimentare, afectarea cash flow-ul şi blocarea banilor, deoarece pentru procedurile ANAF nu sunt prevăzute termene de aprobare şi sancţiuni, creşterea birocraţiei şi efort semnificativ de implementare tehnică, având în vedere termenul foarte scurt.

CNIPMMR transmite astfel că doreşte în cadrul acestei campanii să fie completată petiţia stop split TVA.

Membrii CNIPMMR vor transmite, de asemenea, adrese pentru a fi distribuite, local, parlamentarilor şi vor solicita includerea pe ordinea de zi a şedinţelor de CDS a OUG 23/2017, privind plata defalcată a TVA, şi dezbaterea acesteia.

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA sunt obligate de la 1 ianuarie 2018 să deţină şi să gestioneze un cont de TVA pentru încasarea şi plata TVA aferente operaţiunilor taxabile.

În perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017, agenţii economici pot opta pentru aplicarea facultativă a plăţii defalcate a TVA

Se instituie obligaţia persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA de a vira în contul de TVA în maximum 7 zile lucrătoare de la încasare TVA aferentă facturilor emise înainte de 1 ianuarie 2018. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările