AdePlast a primit un ajutor de stat de 7,3 milioane de euro pentru construcţia unei fabrici de vată bazaltică

AdePlast a primit un ajutor de stat de 7,3 milioane de euro pentru construcţia unei fabrici de vată bazaltică

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a primit un ajutor de stat de 7,27 milioane de euro pentru construcţia unei fabrici de vată bazaltică în zona Ploieşti, proiectul cu o valoare totală de peste 19 milioane de euro urmând să fie finalizat în 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Valoarea ajutorului de stat acordat de Guvernul României este de 7,27 milioane de euro, restul investiţiei fiind asigurat din credite şi fonduri proprii. Astfel, finanţarea este asigurată integral, având aprobat şi un credit punte de circa 4 milioane de euro până statul român va face decontul lucrărilor“, se arată într-un comunicat al companiei.
 
În prezent se lucrează la elaborarea caietului de sarcini, după care vor fi selectaţi furnizorul de echipamente şi constructorul. „Conform legii, lucrările la noua fabrică de vată bazaltică vor trebui demarate în patru luni, iar finalizarea se va face în 2015. AdePlast continuă procesul de industrializare şi, alături de fabrica de vată bazaltică, mai investeşte 580.000 de euro pe platforma de la Ploieşti. O parte din investiţie, de 420.000 euro, va merge către fabrica de vopsele şi tencuieli decorative, într-o linie total automatizată de lacuri colorate şi emailuri ecologice pe bază de apă, care va intra în funcţiune din luna martie. Restul de 160.000 de euro se vor regăsi într-un upgrade la fabrica de polistiren, care va însemna creşterea cu 50% a capacităţii de producţie“, se precizează în comunicat.
 
AdePlast a finalizat anul trecut un program investiţional de dezvoltare de peste 22 de milioane de euro, în urma căruia a adăugat în portofoliu patru noi fabrici.
 
În prezent, compania deţine nouă fabrici, de mortare uscate, polistiren şi vopsele, situate pe trei platforme industriale, în Oradea, Ploieşti şi Roman.
 
Producătorul de materiale de construcţii a anunţat la finele anului trecut că este interesat de proiecte de investiţii în capacităţi de producţie în Arabia Saudită şi Kuweit.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: