Şoferii de pe Free Now vor să fie testaţi pentru Covid. Care ar putea fi noile reguli pentru pasageri

Şoferii de pe Free Now vor să fie testaţi pentru Covid. Care ar putea fi noile reguli pentru pasageri

Şoferii de pe fosta Clever Taxi, actuala Free Now, vor să fie testaţi pentru Covid, se arată într-un sondaj realizat de companie, care are şi o serie de recomandări pentru pasageri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipaţi cu soluţii dezinfectante, măşti şi mănuşi sanitare pentru a putea desfăşura curse în siguranţă, 80% dintre şoferii FREE NOW au continuat să asigure curse pasagerilor în perioada stării de urgenţă şi se aşteaptă să revină cât mai rapid la situaţia anterioară epidemiei de Covid-19, potrivit unui sondaj realizat de FREE NOW (Clever) în rândul şoferilor  de taxi (53,3%) şi ridesharing (46,7%) din platformă, activi în Bucureşti (79%) şi Cluj-Napoca (21%). 
 
Toţi şoferii declară că au adoptat măsuri de protecţie şi s-au echipat cu măşti (83%), dezinfectanţi (82%) şi mănuşi (77%), aşa încât să poată oferi siguranţă pasagerilor atât în această perioadă, cât şi atunci când restricţiile pentru prevenirea răspândirii Covid-19 se vor relaxa.
 
În acelaşi timp, FREE NOW a dotat până acum cu panouri despărţitoare peste 500 de maşini care desfăşoară curse gratuite pentru medici prin secţiunea Heroes din cadrul aplicaţiei (free-now.com/eroi) şi continuă să crească numărul acestora. Curse gratuite ar fi benefice şi pentru poliţişti, pompieri şi militari, consideră şoferii care au participat la sondaj.
 
FREE NOW recomandă tuturor şoferilor să dezinfecteze integral habitaclul o dată pe zi, iar după fiecare cursă şi mânerele portierelor şi alte suprafeţe cu care pasagerii intră în contact, obiceiuri pe care e indicat să le păstreze şi pe viitor. Ca măsură suplimentară pentru prevenirea răspândirii Covid-19, şoferii cred că ar fi util să fie testaţi periodic pentru a se asigura că nu sunt purtători asimptomatici ai virusului. Totodată, cei mai mulţi afirmă că, pentru siguranţă sporită, pasagerii ar trebui să călătorească doar pe bancheta din spate şi e indicat să nu mai fie mai mult de doi călători în maşină.
 
În această perioadă, pasagerii au putut găsi o maşină prin intermediul aplicaţiei FREE NOW în doar 10 secunde, mai uşor comparativ cu luna martie, când timpul de răspuns a fost de 19 secunde, în contextul scăderii numărului de pasageri şi al restricţiilor de trafic impuse de autorităţi. Pasagerii care au continuat să călătorească prin intermediul aplicaţiei FREE NOW în perioada stării de urgenţă au comandat maşini în acelaşi ritm ca înainte. Valoarea medie a unei curse FREE NOW în perioada stării de urgenţă este de aproximativ 14 lei. 
 
FREE NOW a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, şi a fost prima aplicaţie de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasagerii şi şoferii de taxi. În iulie 2019, aplicaţia mytaxi a devenit FREE NOW, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. Cu 14 milioane de pasageri şi peste 100.000 de şoferi, FREE NOW este acum unul dintre cei mai importanţi furnizori de mobilitate urbană din Europa. Din februarie 2019, FREE NOW face parte din joint venture-ul dintre BMW şi Daimler, şi are astăzi o echipă de peste 700 de angajaţi care lucrează în 26 de birouri internaţionale, furnizând servicii în peste 100 de oraşe europene. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările