Afaceri personalizate: Cine sunt românii care şi-au botezat firmele cu numele din buletin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare nume poartă în literele sale potenţialul unui business de (zeci de) milioane de euro. Adevărul Financiar dă şase exemple de notorietate din România post-revoluţionară.

Mulţi oameni de afaceri din România au ales ca firma pe care o conduc să poarte chiar numele lor sau combinaţii ale prenumelor unor membri din familie, iar primul business la care eşti tentat să te gândeşti e Ţiriac Holding, grupul care înglobează firmele pe care fostul jucător de tenis le-a înfiinţat în România după 1989, potrivit sursei citate.

Dar nu e singurul. Afacerile din zona resurselor naturale, construcţiilor şi industriei farmaceutice ale lui Ovidiu Tender s-au derulat printr-un grup care i-a purtat numele. După criză, însă, principalul său business s-a mutat pe continentul african.

Înfiinţat în anii ’90 de către Constantin Erbaşu – omul de afaceri care avea să se sinucidă în 2004 -, grupul de companii care îi poartă numele este condus acum de cei doi fii ai săi, Marius şi Cristian Erbaşu.

Din aceeaşi zonă a numelor de şi din familie vine şi grupul Cris-Tim, al omului de afaceri Radu Timiş, Cris-Tim, o cominaţie între prescurtarea numelui soţiei sale, Cristina, şi primele trei litere din numele de familie.

Sonor este şi numele Ana Holding, companie întemeiată de omul de afaceri George Copos. Cu toate că niciun membru al familiei fostului patron al Rapidului nu poartă numele Ana, firma a preluat terminaţia prenumelui soţiei sale: Cristiana.

Citiţi mai departe pe www.adevarulfinanciar.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite