Acțiunile Credit Suisse s-au prăbușit, după ce investitorii saudiți au refuzat să o ajute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acțiunile băncii Credit Suisse au atins miercuri un nou minim istoric, pentru a doua sesiune consecutivă, scăzând cu peste 21% cu puțin timp înainte de a fi oprite de la tranzacționare, scrie CNBC.

Logo al băncii Credit Suisse
Acțiunile băncii Credit Suisse s-au prăbușit

Cel mai mare investitor al Credit Suisse, Saudi National Bank, a declarat că nu poate oferi băncii elvețiene asistență financiară suplimentară, potrivit Reuters.

Nu putem, pentru că am depăși 10%. Este o problemă de reglementare”, a declarat miercuri președintele Băncii Naționale Saudite, Ammar Al Khudairy, pentru Reuters.

Mai multe bănci italiene au fost, de asemenea, oprite automat de la tranzacționare, după scăderi puternice, inclusiv UniCredit, Finecobank și Monte Dei Paschi.

Investitorii continuă, de asemenea, să evalueze impactul anunțului de marți al băncii că a găsit „deficiențe semnificative” în procesele sale de raportare financiară pentru 2022 și 2021.

Creditorul elvețian a dezvăluit observația în raportul său anual, care a fost programat inițial pentru joia trecută, dar a fost amânat la cererea Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) din SUA.

Un expert de pe Wall Street, care a prezis cu exactitate prăbușirea Lehman Brothers din 2008, a dezvăluit că o nouă bancă - Credit Suisse - se va prăbuși în „furtuna perfectă” creată de falimentul SVB.

În urma prăbușirii dezastruoase a Băncii Silicon Valley, Robert Kiyosaki a prezis că următoarea bancă care se va retrage este Credit Suisse, pe măsură ce piața volatilă a obligațiunilor se prăbușește, scrie Daily Mail.

El a făcut predicția cu doar câteva ore înainte ca Credit Suisse să admită că are o „slăbiciune materială”, deoarece costul asigurării obligațiunilor sale împotriva neîndeplinirii obligațiilor a atins cel mai înalt nivel de la crearea băncii.

Credit Suisse a raportat o „slăbiciune semnificativă”

La primele ore ale dimineții de marți, a fost anunțat că Credit Suisse Group AG a constatat o „slăbiciune semnificativă” în procedurile sale de raportare pentru anii fiscali 2021 și 2022.

„Slăbiciunea” lor a fost în capacitatea băncii de a proiecta și menține evaluări eficiente ale riscurilor în situațiile sale financiare, se arată în raport.

În raportul său anual, banca a recunoscut că „controlul intern al grupului asupra raportării financiare nu a fost eficient” și „conducerea a concluzionat, de asemenea, că controalele și procedurile noastre de dezvăluire nu au fost eficiente”.

Banca, care poate trece printr-o criză, adoptă acum un plan de remediere.

Raportul anual al Credit Suisse a fost deja amânat după ce autoritățile de reglementare din SUA au ridicat întrebări despre acesta - cu toate acestea, conținutul acestor probleme nu a fost dezvăluit.

Autoritatea de reglementare financiară elvețiană FINMA a declarat luni că încearcă să identifice orice riscuri potențiale de contagiune pentru băncile și asigurătorii țării în urma prăbușirilor Silicon Valley Bank și Signature Bank.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite