A investit 5.000 de euro într-o afacere cu dulciuri după o reţetă veche de 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camelia Ghican, o fostă economistă în vârstă de 50 de ani, a făcut anul acesta primii paşi în antreprenoriat investind circa 5.000 de euro într-o afacere cu dulciuri realizate după o reteţă veche de mai bine de 100 de ani.

Camelia Ghican a absolvit în 1987 Academia de Studii Economice din Bucureşti şi până în martie anul acesta a lucrat ca şi economist. Şi-a dorit însă să readucă pe piaţă un desert rafinat, după o reţetă veche de mai bine de 100 de ani, care se servea la Casa Regală şi la palatele boierilor Ghica. Dulciurile sunt realizate manual, din ingrediente naturale, fără E-uri sau aditivi.

“Cornetul este secretul prăjiturii, se lucrează foarte greu, cu o manoperă elaborată, pe tăvi unse cu ceară de albine, tăiate fierbinţi cu cuţite încinse în foc, pe nişte fuse speciale de lemn. Este o reţetă de pe vremea fanarioţilor, adusă de cofetarii boierilor Ghica odată cu venirea şi stabilirea lor în Moldova pe Valea Trotuşului şi transmisă din cofetar în cofetar, din generaţie în generaţie”, spune Camelia Ghican.

Citeşte pe wall-street.ro continuarea articolului 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite