A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea a 53 de km din DN6 între Alexandria şi Craiova. În cât timp trebuie finalizate lucrările

0
0
Foto: Facebook CNAIR
Foto: Facebook CNAIR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea a 53 de km din DN6 între Alexandria şi Craiova, un contract în valoare de 258 de milioane de lei (fără TVA).

„Astăzi a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea a 53 de km din DN6 între Alexandria şi Craiova.  Sper ca acest contract să fie semnat cât mai repede, astfel încât constructorul să înceapă lucrările. Este un drum naţional care trebuie modernizat urgent şi voi monitoriza cu atenţie ritmul lucrărilor. Valoarea contractului este de 258 milioane de lei (fără TVA).”, a transmis Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, constructorul are la dispoziţie 18 luni pentru a termina lucrările.

La rândul lor, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunţat că, după evaluarea ofertelor, a fost desemnat vineri câştigătorul pentru contractul de Reabilitare DN 6, Alexandria - Craiova, Lot 2: km 132+435 - km 185+230 - Relicitare.

„Vineri, 21.01.2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a desemnat câştigătorul pentru contractul de Reabilitare DN 6, Alexandria - Craiova, Lot 2: km 132+435 - km 185+230 - Relicitare. 

Câştigătorul licitaţiei este Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS, cu preţul de 258.083.278.76 Lei fără TVA. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, iar perioada de garanţie este de 120 de luni", se arată într-un comunicat postat pe site-ul CNAIR.

Sectorul de drum are o lungime de aproximativ 53 km şi se desfăşoară de la limita dintre judeţele Teleorman şi Olt până la limita dintre judeţele Olt şi Dolj, pe raza judeţului Olt.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, precizează CNAIR. 

În iunie 2021, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţa că, după mai bine de un deceniu de întârzieri, reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăeşti şi Caracal, parte din DN6 Alexandria - Craiova, avansează în sfârşit. Licitaţia a fost relansată în martie şi s-au depus 12 oferte.

„Mă bucur să anunţ că, după mai bine de un deceniu de întârzieri, reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăeşti şi Caracal, parte din DN6 Alexandria - Craiova, avansează în sfârşit. Licitaţia pentru acest proiect a fost relansată în luna martie a acestui an, iar astăzi s-au depus 12 oferte în cadrul procedurii”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Modernizarea unui tronson din DN6 Alexandria – Craiova avansează după mai bine de un deceniu de întârzieri

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri