13 bănci din România folosesc serviciul Plăți Instant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu 17 iunie, Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) își extinde portofoliul de servicii de plăti cu serviciul Plăți Instant, dezvoltat de Transfond.

Cineva introduce în aplicația de pe telefon datele cardului bancar
Banca Română de Credite și Investiții lansează serviciul Plăți Instant

Acest serviciu permite transferul interbancar al sumelor de până la 50.000 lei în mai puțin de 10 secunde, în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului (24/7/365).

În acest moment, comunitatea băncilor care au în portofoliul de servicii Plățile Instant are în componență: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Intesa Sanpaolo Bank, ING Bank N.V., Alpha Bank România, Salt Bank.

Prin includerea Plăților Instant în portofoliul său, BRCI contribuie la dezvoltarea pieței locale de plăți, oferind clienților săi o soluție modernă, rapidă și eficientă, în linie cu tendințele europene. „Aderarea Băncii Române de Credite și Investiții la serviciul Plăți Instant, în parteneriat cu Transfond – o instituție ce joacă un rol crucial în digitalizarea serviciilor financiare din România – reflectă angajamentul nostru de a furniza servicii de înaltă calitate și de a moderniza produsele băncii. Prin aplicațiile BRCI iBanking și BRCI Mobile, clienții noștri pot acum efectua și primi plăți interbancare de până la 50.000 lei, în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului (24/7/365). În plus, pentru a extinde gama noastră de servicii digitale și a preveni fraudele și erorile de plată, am lansat Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB) începând cu martie 2024. Acest serviciu le permite clienților noștri să verifice detaliile numelui beneficiarului și să identifice eventualele discrepanțe față de informațiile pe care le dețin.” - a declarat George Mihai, Director General al Băncii Române de Credite și Investiții.

Prin specificul serviciilor oferite în cadrul Casei de Compensare a plăților interbancare de retail, Transfond contribuie la creșterea numărului tranzacțiilor electronice și diminuarea tranzacțiilor cu numerar în economie. În ceea ce privește atingerea de performanțe, serviciul Plăți Instant a înregistrat, în primele 5 luni ale acestui an, o creștere de peste 2,5 ori din punct de vedere al volumelor tranzacțiilor, față de perioada similară a anului trecut, ceea ce demonstrează atât utilitatea serviciului pentru consumatorii finali, ușurința în utilizare, cât și evoluția pieței locale de servicii de plăți care urmează modelul tendințelor pentru plățile de retail înregistrate la nivel european și global. Serviciul acoperă aproximativ 80% din totalul pieței bancare românești, procent măsurat din punct de vedere al activelor. Salutăm alăturarea BRCI la grupul băncilor care oferă Plăți Instant și SANB în beneficiul consumatorilor, comercianților și instituțiilor de plată.” – a declarat Sabin Carantină, Director General al Transfond.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite