A incetat din viata profesorul Ion Zamfirescu

Pe 31 decembrie a incetat din viata Ion Zamfirescu, cunoscut istoric de teatru, profesor universitar doctor docent la Universitatea Bucuresti si Doctor Honoris-Causa al UNATC - I.L. Caragiale. Nascut

Pe 31 decembrie a incetat din viata Ion Zamfirescu, cunoscut istoric de teatru, profesor universitar doctor docent la Universitatea Bucuresti si Doctor Honoris-Causa al UNATC - I.L. Caragiale. Nascut pe 7 august 1907 la Craiova, este autorul a numeroase si apreciate lucrari dedicate teatrului, dintre care amintim: "Istoria universala a teatrului" (3 volume), "Panorama dramaturgiei universale", "Teatrul european in secolul luminilor", "Teatrul romantic european", "Drama istorica universala si nationala". A fost pentru scurt timp, imediat dupa razboi si pana la instaurarea regimului comunist, seful Catedrei de Filosofie a Culturii de la Universitatea Bucuresti, intr-o vreme in care pozitia similara la Sibiu era ocupata de Blaga. Discipol al lui Dimitrie Gusti, Radulescu Motru si Nicolae Iorga, Ion Zamfirescu a fost colaborator in perioada interbelica al mai multor publicatii, printre care si Adevarul. In 2001 a fost decorat de catre Presedintia Romaniei cu ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler. Incinerarea va avea loc vineri, 4 ianuarie, ora 13 la Crematoriul Cenusa. Dumnezeu sa-l ierte!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: