„Cartea vieţii lui Iisus”, de Alexandre Dumas, împreună cu ziarul „Adevărul”

„Cartea vieţii lui Iisus”, de Alexandre Dumas, împreună cu ziarul „Adevărul”

Joi, ziarul „Adevărul” vine la pachet cu volumul „Cartea vieţii lui Iisus”, de Alexandre Dumas, rezultat al unei temeinice documentări, conceput într-un stil accesibil, ce relatează viaţa lui Hristos, începând cu naşterea, până la crucificare şi înviere. Preţul pachetului, ziar şi carte, este de 14, 99 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

De-a lungul timpului, viata lui Iisus a fost subiectul multor carti scrise de autori extrem de apreciaţi precum Giovanni Papini, Lloyd C. Douglas, Ernest Renan sau Franco Zeffirelli. 

Una dintre cele mai frumoase cărţi din această zonă a literaturii este considerată însă „Cartea viţii lui Iisus”, de Alexandre Dumas, publicată în 1853. 
Dumas abordează în mod diferit tema, în sensul în care încearcă să capteze interesul maxim al cititorului prin aducerea în prim-plan a unor elemente mai puţin cunoscute publicului larg: Ispitirea din pustie, Frumoasa păcătoasă, Maria Magdalena, Nenorocirile Ierusalimului sau Ultima suflare a trădătorului.
 

                -FRAGMENT-
 
„Iisus le părea asemănător cu îngerul care-l bătuse cu nuielele pe Heliodor. Iisus zicea cu glasul lui puternic, a cărui blândeţe o transformase în mânie:
-Este scris „Casa mea va fi o casă de rugăciuni” şi voi aţi schimbat-o în peşteră de tâlhari?
Teribila apariţie a rămas vie în ochii locuitorilor Ierusalimului şi, cu toate că Iisus, prin acest act de forţă a depăşit drepturile unui simplu cetăţean, nimeni nu a îndrăznit să-i ceară socoteală.
Auzind că Irod Antipa îl arestase pe Ioan Botezătorul, care-i reproşase tetrarhului de a fi luat în căsătorie pe nevasta fratelui său, Iisus reluă drumul spre Capernaum.” 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările