Canada, între agitaţie şi pustietate

Vineri, 23 aprilie Canada, cel de-al şaptelea volum din colecţia National Geographic Traveler, apare împreună cu „Adevărul“, vineri, 23 aprilie, la preţul de 12,99 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ghidul aduce în prim-plan o ţară a contrastelor: dacă în nordul Canadei, totul pare sălbatic, neatins de mâna omului, auster, în sud-est, oraşe ca Montréal, Québec sau Toronto debordează de viaţă. De altfel, marea majoritate a populaţiei de aproape 32 de milioane de locuitori trăieşte de-a lungul graniţei cu Statele Unite ale Americii.

Ţinutul sterp de dincolo de Cercul Polar Arctic este aproape nelocuit.
La fel este şi Scutul Canadian - o masă de două milioane de kilometri pătraţi de roci formate cu mai bine de două miliarde de ani în urmă, netezită de gheţari -, care acoperă circa jumătate de ţară.

Canada e o ţară cu o întindere uriaşă - 9.984.670 de kilometri pătraţi, întrecută doar de Rusia, astfel că între regiuni există diferenţe extreme de climă şi de peisaj.

Ghidul pe care-l veţi putea cumpăra vinerea viitoare, doar împreună cu ziarul „Adevărul", are 400 de pagini cu informaţii despre istoria şi cultura Canadei, dar şi cu sfaturi de călătorie şi sugestii pentru locuri de cazare, shopping şi divertisment. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările