VIDEO Banana vândută cu 120.000 de dolari a fost mâncată: cine este autorul

VIDEO Banana vândută cu 120.000 de dolari a fost mâncată: cine este autorul

Iubitoare de artă la galeria Art Basel din Miami FOTO Guliver/Getty Images

Celebra banană lipită cu bandă adezivă, vândută contra unei sume fabuloase la un târg de artă, a fost mâncată în faţa mai multor oameni. A fost delicioasă, după cum a mărturisit autorul faptei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Banana lipită de un perete cu bandă adezivă, care a fost vândută la târgul de artă Art Basel din Miami contra sumei de 120.000 de euro, a fost mâncată de un artist american originar din Georgia.
 
David Datuna a smuls banana de pe perete, a desfăcut-o şi a devorat-o în faţa unui public iubitor de artă, notează BBC
 
Întregul moment a fost filmat şi postat pe Instagram însoţit de mesajul: „Mi-a plăcut la nebunie această instalaţie artistică. E delicioasă“. 
 
 
 
 
 
 
În ciuda faptului că unul dintre curatorii galeriei a protestat în momentul în care banana a fost mâncată, preţul lucrării în sine nu a fost afectat, a anunţat Lucien Terras, directorul galeriei de artă, colecţionarii cumpărând, de fapt, certificatul de autenticitate, fructul, în sine, fiind perisabil. De altfel, proprietarii scumpei lucrări au fost asiguraţi că pot înlocui fructul fără nicio problemă.
 
„Nu a distrus opera de artă. Banana este o «idee»“, a precizat Terras. Totuşi, după ce banana a fost mâncată, mai mulţi poliţişti au fost trimişi la faţa locului pentru a păzi noua înlocuitoare. 
Banana lipită cu bandă adezivă, intitulată „Comediantul“, aparţine artistului italian Maurizio Cattelan, cunoscut pentru operele sale mai puţin obişnuite. El a realizat şi lucrarea „America“, vasul de toaletă din aur de 18 carate racordat în toamna lui 2018, pentru uz public, în Palatul Blenheim din Marea Britanie, casa unde s-a născut Winston Churchill. În septembrie, obiectul, în valoare de circa 6 milioane de dolari, a fost smuls din perete şi furat. Lucrarea „America“ a fost prezentată la Muzeul Guggenheim din New York în 2016. La momentul inaugurării, vizitatorii au stat două ore la coadă pentru a o vedea.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: