Suvenire şi impresii: Castelul Corvinilor

Suvenire şi impresii: Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor

Construit iniţial de Ioan de Hunedoara şi trecând apoi în posesia unui lung şi complicat lanţ de urmaşi care au adăugat o marcă personală arhitecturii impozantei construcţii, Castelul Corvinilor, denumit şi Castelul Huniazilor, apărea în peisajul cetăţii Hunedoara în jurul anului 1446, atunci când proprietarul său devenea guvernatorul regatului Ungariei. Era prima fortificaţie de piatră din Hunedoara: avea ziduri flancate cu

Ştiri pe aceeaşi temă

După moartea lui Ioan de Hunedoara şi declanşarea luptelor pentru moştenirea tronului, castelul trece în posesia fiului său Ladislau, apoi în cea a lui Matei Corvin, după care ajunge sub stăpânirea fiului acestuia - Ioan Corvin, a soţiei lui, care se recăsătoreşte şi-l aduce pe noul său soţ, George de Brandenburg, la cârma castelului. Regi, principi şi nobili s-au instalat aici pe rând pe parcursul secolelor, lăsând în urmă parfumul vremurilor sale şi adăugând, după caz, elemente neogotice sau renascentiste arhitecturii gotice a castelului, devenit astăzi muzeu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: