Lucrarea lui Bansky dedicată „supereroilor” din sistemul sanitar britanic, scoasă la licitaţie

Lucrarea lui Bansky dedicată „supereroilor” din sistemul sanitar britanic, scoasă la licitaţie

FOTO AFP

Lucrarea lui Bansky dedicată „supereroilor” din sistemul sanitar britanic va fi scoasă la licitaţie în scop caritabil, iar artistul - a cărui identitate este necunoscută - speră să obţină peste 3 milioane de lire sterline pentru NHS (National Health Service), informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna mai a anului trecut, cu ajutorul managementului Southampton General Hospital, artistul a montat lucrarea monocromă „Game Changer”.

Acum, el o scoate la licitaţie pentru a strânge fonduri pentru National Health Service, iar în spital va rămâne o reproducere a acesteia.

Lucrarea de 1 metru pătrat este estimată la 2,5 - 3,5 milioane de lire sterline.

Ea reprezintă un băiat care se joacă cu o păpuşă ce reprezintă o asistentă medicală NHS, în timp ce într-un coş de gunoi de lângă el se află abandonaţi Batman şi Spiderman. Păpuşa aleasă de el poartă mască, o capă şi un şorţ cu emblema Crucii Roşii.

Artistul britanic a lăsat atunci şi un mesaj scris pentru lucrătorii sanitari: „Mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi. Sper că asta luminează puţin locul, chiar dacă este în alb-negru”.

Casa de licitaţii Christie's a spus că lucrarea „oferă o imagine a speranţei” şi reprezintă „un omagiu personal adus celor care contribuie la revenirea din pandemie”.

„Game Changer” va fi văzută pentru prima dată în afara spitalului în perioada 8 - 15 martie, când va fi expusă la Christie's din Londra, înaintea licitaţiei din 23 martie.

Cea mai recentă lucrare a lui Banksy a apărut pe 1 martie, pe zidul fostei închisori din Reading.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările